nedelja, 16. juna 2024.

Počinje izgradnja novog vrtića od 3.000 kvadrata

Objavljeno: 8. maja 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- Ove sedmice počeće pripremni radovi na izgradnji novog vrtića u Ubu. Na mestu gde je ranije bila montažna zgrada ubske policije gradi se novo obdanište od skoro 3.000 kvadrata, u čiju izgradnju će država uložiti 218 miliona dinara. Predsednik ubske opštine Darko Glišić je potpisao ugovor sa ubskom firmom „Građevinar“, koja je dobila poslao izgradnje ovog vrtića. „Ovaj posao je za mene najvažniji. Ja sam šest godina na čelu ubske opštine i kada se ovaj vrtić bude napravio, što se mene tiče, mogu da kažem da je moja misija završena, jer je urađeno nešto što će ovu sredinu činiti ’živom’“, rekao je Glišić.

Novo obdanište ispunjavaće najmodernije i najviše standarde za boravak dece. Novi objekat biti veći od postojećeg ubskog obdaništa. Imaće 13 soba, a u njemu će moći da bude smešteno 250 mališana.

„Naša ideja je bila da ne pravimo vrtić za onoliko mesto koliko nam sada nedostaje. Namera nam je da izgradimo vrtić sa što većim kapacitetima, jer se nadamo da ćemo u godinama pred nama imati više dece. Mi sada imamo oko 100 mališana koji čekaju na upis u vrtić, a postojeće obdanište je prebukirano, jer smo zbog velikog broja dece bili prinuđeni da kancelarije pretvaramo u sobe za boravak dece. U novom vrtiću moćiće čak da su upišu i deca čiji je jedan roditelj zaposlen, što do sada nije bio slučaj. Važno je da sva deca imaju pravo i priliku na boravak u vrtiću“, kaže Glišić.

U ubskoj opštini kažu da bi radovi na izgradnji novog vrtića trebalo da budu završeni u roku od 14 meseci, a da će nakon toga početi opremanje novog vrtića. „Uspeli smo da obezbedimo i novac za opremanje tog objekta. Od države smo dobili obećanje da će iduće godine obezbediti 20 miliona dinara za opremanje novog obdaništa“, rekao je Glišić.

Jedan komentar na “Počinje izgradnja novog vrtića od 3.000 kvadrata

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *