sreda, 24. jula 2024.

Počinje podela penzionerskih kartica u Kolubarskom okrugu

Objavljeno: 11. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje je saopštio da penzoneri iz Kolubarskog okruga od sutra mogu da preuzmu svoje penzionerske kartice. Te kartice će, praktično, menjati penzioni ček, koji su penzioneri do sada morali da prilože da bi kupili robu na rate ili ostvarili popuste u firmama koje imaju ugovor sa Fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Penzioneri sa prebivalištem u Valjevu mogu da preuzmu penzionerske kartice u Filijali PIO Valjevo, Prote Mateje 4, svakog radnog dana od 8 do 15 časova. Penzioneri Uba, Lajkovca i Ljiga moći će da preuzmu svoje kartice svakog radnog dana, od 8 do 15 časova. Korisnici iz Uba mogu da preuzmu penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Valjevo u Ubu, Kralja Petra I 31. Svoje kartice penzioneri Lajkovca će preuzimati u Ispostavi Filijale Valjevo u Lajkovcu, Kneza Miloša 3. Penzioneri Ljiga mogu da preuzmu penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Valjevo u Ljigu, Svetog Despota Stefana 1.

Penzioneri Mionice će svoje kartice preuzimati sredom od 8 do 15 časova u Ispostavi Filijale Valjevo u Mionici, Mite Rakića 1, dok će penzioneri Osečine svoje kartice moći da preuzmu četvrtkom od 8 do 15 časova u Ispostavi Filijale Valjevo u Osečini, Braće Nedića 20.

„Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke“, saopštio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *