subota, 20. jula 2024.

Gradske igre na bazenima u Petnici

Objavljeno: 12. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Marin Cuk Vurnek EVENTography
Foto: Marin Cuk Vurnek EVENTography

VALJEVO- Bazeni u sportsko-rekreativnom centru Petnica danas će biti zatvoreni za posetioce, zbog priprema za večerašnje takmičenje „City Games“, koje startuje u 19.30 časova na petničkim bazenima. Ulaz za posetioce koji žele da prate ovo takmičenje biće besplatan. Kako su saopštili organizatori, prvo polufinale ovog međunarodnog takmičenja je završeno, tako da Kikinda i Subotica idu u finale, dok večerašnji pobednik iz Valjeva ide u drugo polufinalno veče u Čačak 20. jula, gde će se sa još pet gradova boriti za preostala mesta u finalu. Pobednik finala predstavljaće Srbiju na međunarodnom takmičenju u Luksemburgu.

„City Games“ je međunarodni sportsko- zabavni projekat organizovan kao serija takmičenja između ekipa-predstavnika evropskih gradova. Osmišljene su i pokrenute 2010. godine pod imenom Jadranske igre. Nakon par sezona, igre su se počele širiti van Jadrana i postaju sve popularnije na evropskoj sceni pa menjaju ime u City Games. Na igrama je osim Srbije, učestvovalo još 11 zemalja: Mađarska, Italija, Luksemburg, Češka, Velika Britanija, Poljska, Nemačka, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija.

Na City Games 2018  će se takmičiti čak 150 timova iz različitih zemalja. Grad pobednik iz Srbije imaće priliku da učestvuje na velikom međunarodnom finalu sa još 16 zemalja 2020. godine u Luksemburgu.

Foto: Marin Ćuk Vurnek

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *