sreda, 19. juna 2024.

Počinje rekonstrukcija Ulice Jakova Nenadovića

Objavljeno: 4. decembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U toku ove sedmice počeće dugo očekivana rekonstrukcija dela Ulice Jakova Nenadovića, potvrdio je za portal Patak online načelnik Odeljenja za infrastrukturu Zoran Trifunović. On kaže da se sada samo čeka saglasnost za zatvaranje tog dela ulice, tako da bi građevinske mašine na licu mesta trebalo da budu već u toku ove sedmice. Izvođač radova je valjevska firma “Autotrasport“, koja je na tenderu dobila posao vredan 18,6 miliona dinara. U pitanju je treća faza radova u Ulici Jakova Nenadovića u dužini od 450 metara u delu od raskrsnice sa Šabačkom ulicom do Dročinske.

Ulica Jakova Nenadovića

“ Radi će se kolovozni zastor, trotoari, ivičnjaci i kišna kanalizacija, a uz to bitno je napomenuti da je grad u rekonstrukciju vodovodne mreže u dužini od 1.150 metara i postavljanje 98 novih vodomera  uložio 9,8 miliona dinara sa PDV – om. Optimista sam da će vremenske prilike u decembru ići na ruku i dozvoliti radove. Plan je da sada bude završena kišna kanalizacija, postavljeni ivičnjaci i podloga pripremljena za asfaltiranje, dok će asfalt biti postavljen na proleće“, rekao je Trifunović. On kaže da će naredne godine biti rekonstruisan i deo te ulice koji vodi do Šabačkog puta.

Ulica Jakova Nenadovića

Danas bi trebalo da bude poznato ko će izvoditi radove na rekjonstrukciji Ulice Sime Pandurovića, gde je procenjena vrednost radova osam miliona dinara. „Plan je da u decembru uradimo dva portporna zida, da bi ta ulica bila bezbedna, da se postave rešetke za odvod vode i da se uradi podloga za asfalt, kojiu će biti postavljen na proleće. Čim prođe rok žalbe, izvođači će biti uvedeni u posao, a do će biti vrlo brzo“, rekao je Trifunović.

U međuvremenu je završeno asfaltiranje Nušićeve ulice u delu od Karđorđeve do Pantićeve u dužini od 135 metara. Uz nov asfalt, trotoare, betonskie ivičnjac postavljena je i nova javna rasveta. Vrednost ovih radova je 4,3 miliona dinara sa PDV – om, dok su radovi na vodovodnoj mreži koštali dva miliona dinara.

Rehabilitovano je i 2.336 metara gradskih ulica u okviru programa redovno održavanje asfaltiranih ulica odnosno rehabilitacija. Radove u vrednosti  22,5 miliona dinara sa PDV-om, izvelo je građevinsko preduzeće ‘’Ingrap -omni’’. Za investiciono održavanje makadamskih puteva opredeljeno je 28,8 miliona dinara sa PDV – om, a posao je dobilo Preduzeće za puteve „Valjevo“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *