četvrtak, 18. aprila 2024.

Počinju najskuplje “Tešnjarske večeri” u istoriji

Objavljeno: 3. avgusta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Ovogodišnje, 32. po redu „Tešnjarske večeri“ obeležiće koncerti muzičkih zvezda Harisa Džinovića, Jelene Rozge, Jovana Maljokovića i Amadeus benda.

Amadeus bend nastupa večeras na otvaranju gradskog letnjeg festival, dok će sutra Valjevce zabavljati Haris Džinović. Jelena Rozga svoj koncert će imati 6. avgusta, dok će Jovan Maljoković i Balkan salsa bend nastupiti 7. avgusta. Svi ovi koncerti su od 21 časa na platou Centra za kulturu.

Pored koncerata, tokom festival biće održano nekoliko pozorišnih predstava, kao i izložbe, književne večeri  i drugi kulturni program, a kako je najavljeno, preko 60 učesnika će sa svojim tradicionalnim proizvodima, starim zanatima, proizvodima komercijalnog sadržaja učestvovati u manifestaciji na nekoliko lokacija u gradu.

Što se tiče stare čaršije Tešnjar, po kojoj festival nosi ime jer se prvih godina održavao u njoj, u tom delu grada, koji je danas poznat po obilju kafana i kafića, radon vreme ugostitelja tokom trajanja manifestacije produženo je do 2 sata iza ponoći. Od prograjma manifestacije, samo njih pet biće održano u Tešnjaru.

Cena ovogodišnjih “Tešnjarskih večeri” je rekordna – 7.450.000 dinara, od čega sponzori obezbeđuju 450.000 dinara, a ostatak se izdvaja iz budžeta. Festival je lane bio duplo jeftiniji i koštao je 3,6 miliona, od čega je iz budžeta grada izdvojeno dva miliona dinara.

Jedan komentar na “Počinju najskuplje “Tešnjarske večeri” u istoriji

  1. Ova razlika od 3.850.000
    .nije velika obzirom na koliko se delova deli.grupa gradonacelnik.grupa Fazan i grupa klonfer.Da nije Subotić opravdano odsutan cena Tesnjarskih veceri bila bi skuplja.Zato budimo zadovoljni.

    5

    2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *