utorak, 28. maja 2024.

Zbog „Pisma javnosti“ upozorenje pred otkaz

Objavljeno: 3. avgusta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Specijalista opšte medicine u valjevskom Domu zdravlja dr Vera Terzić dobila je upozorenje pred otkaz zbog pisma o incidentu tokom sastanka zaposlenih kojem je prisustvovao i gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, a koje je u ime kolega objavila u lokalnom nedeljniku „Napred“, prenose „Večernje Novosti“.

Naime, u Domu zdravlja je održan sastanak više od stotinu zaposlenih sa novom v.d. direktorkom dr Brankom Antić, zbog njihovih saznanja, kako su tada naveli, da ova ustanova nema novca na računu, a postavljena su i pitanja o tome kako se troši novac, kome je šta isplaćivano, koliko ima zaposlenih i sa kojom stručnom spremom.

Nakon sastanka, dr Vera Terzić je u ime zaposlenih poslala „Pismo javnosti“ koje je objavljeno u „Napredu“ i u kojem je navela da je na sastanak zaposlenih sa direktorkom „nepozvan došao i gradonačelnik dr Gvozdenović koji je na naša pitanja, od kojih mnoga nismo mogli ni da postavimo, odgovarao vikom i galamom“. U pismu je dodala da je „omalovažavao našu struku pitanjima: „Šta vi to radite, je l’ možda operišete, ili porađate“, što ne dolikuje čoveku na vlasti koji je pritom i lekar“.

Zbog ovog pisma u „Napredu“, kako pišu „Večernje Novosti“, v.d. direktora Doma zdravlja dr Branka Antić upozorila je dr Veru terzić na postojanje razloga za otkaz ugovora o radu, odnosno izricanje jedne od zakonom predviđenih mera.

„Time što se u ime zaposlenih obratila javnosti u nedeljniku „Napred“ prekršila je odredbe Poslovnog kodeksa ustanove.  Zaposleni ima pravo da van službenih sastanaka daje izjavu o radu Doma zdravlja i pretpostavljenih, ali pod uslovom da jasno stavi do znanja kako to čini u lično ime. Smatramo da je dr Vera Terzić, potpisujući se u ime zaposlenih, dakle čitavog kolektiva, prekršila odredbe opšteg akta, počinivši i povredu radne obaveze kroz zloupotrebu položaja ili prekoračenja ovlašćenja predviđenih Zakonom o radu“, navedeno je u saopštenju Doma zdravlja.

6 komentara na “Zbog „Pisma javnosti“ upozorenje pred otkaz

 1. Podrska za Dr Veru Terzic.Ovo je gore nego u doba komunizma,niko nema prava da prica ,da kaze svoje isljenje ako se to ne poklapa sa misljenjima i interesima onih na vlasti. Nikad mi nece biti jasno zasto jedan Doktor koji je studirao medicinu ode za politicara ( da sedi u kancrelariji i da sluzi interesima svakojakih ljudi koji su na vlasti) a neradi svoj posao za sto se skolovao,.Pitam se za sto postoje studije politickih nauka ? A doktori koji bi da lece i koji su dali zakletvu na to nemaju nikakva prava( veca prava ima medicinska sestra ili cistacica ) od pojedinih doktora u Domu zdravlja u Valjevu( iz licnog iskustva znam) PODRSKA ZA DOKTORKU VERU I SVE KOJI DRZE DO SVOG DOSTOJANSTVA ,

  15

  2
 2. Dr Vera moze da odgovara samo sudiji za prekrsaje ako bude tuzena za lazno predsavljanje a nikako nemoze dobiti otkaz ,posto to nije Dom Zdravla od Dr Branke i Gradonacelnika ( kad im mama kupi dom zdravlja onda mogu davati olako otkaze) ,Poziv na podrsku Dr Veri .Svaka cast zato sto ima svoje ja ( a to znaci da je posten covek a i Dr takodje)

  14

  1
  1. Ne moze ni kod sudije za prekrsaj jer nije prekrsila zakon ,a ovde se pokusava da bude zakon dr Branka Antic koja radi po mojim sumnjama da se sakrije KRIMINAL u Domu zdravlja .Dr Vera Terzic je casna postena , ostavrena zena u svim segmnetima zivota i iza nje stoje pacijenti oko 2000 , gradjani , prijatelji kumovi , sto cete mozda uskoro i videti samo ako to postena i hrabra dr Veara Terzic zeli .Ko je lagao gradjane o dobrom radu Doma zdravlja kada su podnete krivicneod Drzavnih organ , jel to bese gradonacelnik gvozdenovic , jel to bes gorica Bozic odbornica koja uime Menadzmenta doma zdravlja izadje na binu i iznela LAZI , a sta je dr Vear Terzic prkrisla koji zakon, koji kodeks ?Kad bi se tako gledalo onda bi i bivsi i sadsniji menadzment bio izbacen tj. dobio otkazSvima je jasno da se zeli da se zaplase zaposleni da ne smeju da pitaju kolike su im plate {svaki mesec manje}, da ne smeju da pitaju zasto im se ne uplacuje radni staz , benificije da ne smeju da pitaju zasto se primaju bez konkursa zasto neko ima enormno vece palte u odnosu na lekare i medicinske setre ?Zar to u 21 veku treba da je tajna ako se posluje po zakonu ?Ko je vise gorica Bozic ko je Kalat Jelena ko je na celu Upravnog odbora u Domu zdravlja i da li je ta ista osoba nesto u sukobu sa zakonom ,ko je taj Borko Aleksic ko je u Upravnom ako je osudjivan ko je u Upravnom ako je registrovan kao uzivalac opijata tj. narkotika , jel to cini Usanovu kao Dom zdravlja poznatu u gradu i u Srbiji I NA KRAJU STA TO KRIJE GRADONACELNIK O ,,USPESNOM , I ,,ZAKONITOM,, RADU U DOMU ZDRAVLJA NIJE LI TO KRIVICNO DELO?

   6

   0
 3. Zato poziv svim casnim i postenim ljudima a naravno i Doktorima koji nisu obojeni i korumpirani da javno iznesu svoja misljenja.Bez straha ko govori na pravdi Boga istinitoga nema cega da se plasi.Onda ce biti svima i lakse i bolje i nece ziveti u strahu .Samo svojim primerom i casnom rabotom svaki od nas moze pokazti svoje lice.I veliki pozdrav za Dr Danicu .

  2

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *