utorak, 21. maja 2024.

Počinju radovi na probijanju ulice Mirka Obradovića

Objavljeno: 19. novembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Dugo najavljivano probijanje ulice Mirka Obradovića počeće za 10-ak dana, potvrdio je za “Patak” direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić. Taj posao dobio je konzorcijum PZP “Valjevo” i “Kompresor ing”. Radovi će koštati oko šest miliona dinara, a po projektu, radiće se dve trake, kaže direktor Gradske direkcije.

“ Čim prođe rok za žalbe počeće će radovi na probijanju te ulice, a planirano je da budu završeni do kraja ove godine. Radiće se dve trake, ulazna i izlazna, s tim što se noramalan režim saobraćaja očekujemo na proleće. Do tada vozači iz pravca autobuske stanice će moći da skrenu samo desno u Sinđelićevu ulicu, a ne i levo preko mosta. To će biti rešeno na proleće sa još nekim dodatnim radovima na saobraćajnici u Sinđelićevoj. Mi smo planirali da ove godine sve to uradimo, ali pošto se niko nije javio na tender za rekonstrukciju Sinđelićeve ulice, taj posao će biti završen na proleće”, objašnjava Jeremić.

Do odlaganja radova na probijanju ulice Mirka Obradovića došlo je zbog žalbi koje je upućivao vlasnik pansiona “Bubica”. Jeremić kaže da su problemi prevaziđeni i da će se radovi biti izvedeni u skladu sa zakonom. “Radove izvodimo na saobraćajnici koja će četiri metra biti udaljena od tog objekta, tako da će im biti omogućen normalan prilaz. Nivo je dosta niži od onog kako je tvrdio vlasnik da će biti, tako da nema nikakvih problema, radimo sve u skladu sa zakonom”, kaže Jeremić.

Probijanje ulice Mirka Obradovića trebalo bi da rastereti saobraćaj u samom centru Valjeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *