nedelja, 16. juna 2024.

Početkom decembra završetak radova na toplifikaciji

Objavljeno: 19. novembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Rok za završetak radova na izgradnji toplovodne mreže na više lokacija u Valjevu je 17. decembar, a direktor Gradske toplane Dejan Filipović za „Patak“ kaže da očekuje da će radovi biti završeni već početkom decembra. Građani već danima „muku muče“ zbog raskopanih ulica u više gradskih naselja, a zbog tih radova, pored saobraćajnog kolapsa, veliki problem je to što do mnogih mesta ne mogu brzo da stignu ekipe Hitne pomoći i vatrogasci. Posao izgradnje toplovodne mreže je dobilo beogradsko preduzeće „Štrabak“, koje  je angažovalo užičko „Jedinstvo“ kao podizvođača na ovom poslu.

Direktor Toplane Dejan Filipović kaže da se radovi privode kraju i da će, najverovatnije, radovi biti završeni početkom decembra, pre roka, koji ističe 17. decembra. „Do tada je izvođač dužan da sve ulice kroz koje je prošao toplovod vrati u prvobitno stanje. Dobili smo uveravanje da će posao biti završen pre roka“, kaže Filipović.

Zbog saobraćajnog kolapsa mnogi građani su se žalili proteklih dana, naročito za vreme dok je bila zatvorena Sinđelićeva ulica, kao i zbog zatvaranja Železničke ulice. Na pitanje da li je posao izgradnje toplovodne mreže mogao da se organizuje na drugačiji način, da građani osete manje posledice tih radova, direktor Toplane odgovara da je odluku o tome na koji način će biti organizovan saobraćaj tokom radova donelo Odeljenje za saobraćaj Grada Valjeva.

Da je bilo problema u komunikaciji između nadležnih službi u Gradu Valjevu i izvođača pokazuju brojni primeri. Osnovna zamerka je bila da građani nisu na vreme obaveštavani o zatvaranju pojedinih ulica. Nakon tih primedbi PR služba Grada Valjeva je počela da šalje obaveštenja o rokovima za zatvaranje ulica, međutim, ta saopštenja su često odudarala od stvarnog stanja na terenu, pa se događalo da pojedine ulice budu zatvorene tek tri dana nakon prvobitno najavljenog roka, tako da su pored građana bili zbunjeni i novinari, koji bi javnosti trebalo da prenesu tačne i precizne informacije. Očigledno je da niko ni iz Odeljenja za saobraćaj Grada Valjeva nije kontrolisao da li se izvođač pridržava rokova koji su im odobreni za zatvaranje saobraćajnica.

Jedan komentar na “Početkom decembra završetak radova na toplifikaciji

  1. Ne tako davno zbog slabe kordinacije Vodovoda i Brane Rovni,kada su izvodjeni veoma značajni radovi ,direktor Vodovoda zbog pritiska javnosti podneo je ostavku iz moralni razloga.Sada nešto slično ,potpuno neorganizovano uneo se haos u saobraćaju i to traje…..Imali ko morala da kao čovek iz Vodovoda shvati težinu odgovornosti i napusti funkciju?

    3

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *