utorak, 28. maja 2024.

Počinju Tešnjarske večeri

Objavljeno: 15. avgusta 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Večeras počinju 28. Tešnjarske večeri. Letnji festival trajaće do 24. avgusta, a kao i prethodnih godina, na više lokacija biće izvedeno oko 100 programa. Seriju koncerata koji će biti izvedeni tokom Tešnjarskih večeri otvoriće Mostar sevdah reunion večeras od 21 čas na platou Centra za kulturu,  dok će sutra uveče na istom mestu nastupiti sarajevska grupa Hari Mata Hari. Prvog dana letnjeg festivala u 16.30 časova u holu Centra za kulturu je popodne dečjeg animiranog filma, u 17 časova u restoranu Central je izložba Valjeno Valjevo, čiji je autor Zorica Jeremić Šević iz Istorijskog arhiva, dok će u Tešnjaru biti otvorena izložva “Valjevo nekad i sad”.

Kako je izgledala reka Kolubara u vreme majskih poplava, a kako izgleda danas, posetioci će moći da vide kroz izložbu fotografija Kluba OSI, koja će u 19 časova biti otvorena u Tešnjaru. U 20 časova u letnjoj bašti Doma vojske biće izvedena dečja predstava “A koji je dan meni rođendan?!”. U isto vreme u Tešnjaru će biti otvoren etno kutak, a u 23 časa u letnjoj bašti Doma vojske je koncert etno udruženja “Sveti Georgije”. Svečano otvaranje Tešnjarskih večeri je u subotu uveče na platou Centra za kulturu u 21 čas.

Zbog manifestacije Tešnjarske večeri  utvrđen je privremeni režim saobraćaja u centru Valjeva. U periodu od 15.8. do 24.8. od 18.00 do 24.00 časa za saobraćaj će biti zatvorene Ulice: Birčaninova (od Vuka Karadžića do Ulice Milovana Glišića), Kej prvog ustanka (od kafea „Rim“ do restorana „Intermeco“), Čika LJubina (Od Vuka Karadžića do Trga Živojina Mišića).Za saobraćaj će biti zatvoren deo Ulice Vuka Karadžića (od Ulice Prote Mateje do Ulice Pijačni kej)  od 15.avgusta do 24.avgusta u trerminu od 20.00 do 24.00 časa. U petak 15. avgusta u terminu od 21.00 do 22.00 časa, za saobraćaj će biti zatvoren deo Pop Lukine ulice (od Karađorđeve do Ulice Kneza Miloša).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *