subota, 20. jula 2024.

Roštilj kod spomenika Seči knezova

Objavljeno: 15. avgusta 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO –Nesvakidašnja scena osvanula je danas u Valjevu. Spomen obeležje Seči knezova 1804. godine u centru Valjeva prekriveno je sa šatrom na kojoj se prodaje roštilj! Spomenik, rad akademskog vajara Milomira Mila Jeftića,  postavljen pre deset godina na stogodišnjicu Prvog srpskog ustanka, sada se ne vidi od velike šatre i tezgi pripremljenih za prodaju roštilja. Kako saznajemo, šatru je postavio jedan preduzetnik iz Sopota. On je dobio dozvolu za postavljanje roštilja tokom Tešnjarskih večeri, ali na potpuno drugoj lokaciji. Načelnik komunalne policije Siniša Đurić kaže da će šatra vrlo brzo biti ukonjena!

„ Prostor između Narodnog muzeja i Valjevske gimnazije je jedna od dozvoljenih lokacija za postavljanje privremenog objekta za prodaju tokom ’Tešnjarskih večeri’. Kontaktirao sam zakupca koji tvrdi da je on angažovao ekipu za postavljanje šatre i opreme za roštilj, ali da ti radnici nisu vodili računa o tome gde postavljaju objekat, koji je trebao da bude pomeren dalje od spomen obeležja u pravcu parka imeđu muzeja i gimnazije“,  kaže Đurić.

Jedan komentar na “Roštilj kod spomenika Seči knezova

  1. Sto se mene tice I nije neka steta..:) Ovo piramidalno cudo se najmanje moze nazvati spomenikom posvecenom seci knezova.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *