petak, 24. maja 2024.

Počinju „Ubske večeri“

Objavljeno: 12. jula 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB – Pod pokroviteljstvom Opštine Ub i u organizaciji tamošnje Ustanove kulture, od danas do 29. jula održava se tradicionalni letnji festival “Ubske večeri”. Najmasovnija i najdugovečnija ubska manifestacija održava se po 24. put, a svi programi su besplatni i održavaju se na letnjoj sceni Doma kulture.

„Ubske večeri“ počinju večeras od 21 sat koncertom Ace Pejovića, 21. jula koncert će održati Mira Škorić, a 29. jula Ceca Ražnatović.

 

Sreda, 13. jul u 21 hPEVAČKA GRUPA „KONSTANTIN“

Druge festivalske večeri nastupiće poznati niški vokalni sastav koji samo glasovima svojih članova oduševljava publiku u Srbiji i širom Evrope. Repertoar grupe bazira se na delima domaćih i stranih muzičkih autora etno, pop, rok, džez, filmske i duhovne muzike, u cilju proširenja granica tradicionalnog.

Petak, 15. jul u 21 hKABARE „BRAK USTVARI LjUBAV“

Treći program Ubskih večeri rezervisan je za muzičku komediju, koja se bavi usponima i padovima bračnog života jednog para i idejom da ništa nije teško kad je prava ljubav u pitanju. U vremenu kada se sve više brakova raspada, ovaj kabare je podrška instituciji – braku. Akteri u predstavi su Vladan i Kristina Savić, glumci Pozorišta na Terazijama.

Subota, 16. jul u 21 hMONODRAMA „NAŠI DANI“

Pred ubskom publikom naći će se i autorski projekat glumca i pozorišnog reditelja Radoslava Rala Milenkovića, čiji je tekstualni predložak načinjen dramatizacijom Disovih satiričnih pesama i Domanovićevih najznačajnijih pripovedaka. U ovoj monodrami, ovenčanoj brojnim nagradama u prethodnih 30 godina, Milenković igra više od 35 likova.

Sreda, 20. jul u 21 h„VESELO DEVOJAČKO VEČE“

Na Letnjoj sceni Doma kulture  gostovaće urnebesan mjuzikl, koji vodi publiku na putovanje u živote drugarica iz detinjstva, koje proslavljaju devojačko veče ćerke jedne od njih. Publika ne može a da se ne nasmeje, pa i zapeva poznate domaće hitive sa učesnicama mjuzikla: Ivanom Peters, Tijanom Dapčević, Zoranom Pavić, Majom Brukner i Jelenom Đukić.

Četvrtak, 21. jul u 21 hKONCERT MIRE ŠKORIĆ

Jedna od najpoznatijih pop i folk pevačica sa naših prostora, koja je devedesetih godina bila na vrhuncu svoje popularnoti, ubsku publiku će podsetiti na svoje hitove: „Zašto nosiš prsten moj”, „Otkači“, Ti si k’o i ja“, „Ne daj me majko“, „Strah od ljubavi“, „Niz vene mi tiho tečeš“,.. RTS je njenu pesmu „Manastir“ uvrstio na spisak 50 najlepših ikada snimljenih folk pesama.

Petak, 22. jul u 19:30 hLITLLE BEER FEST I KONCERT GRUPE „E-PLAJ“

Nakon koncerta, „Ubske večeri“ se nastavljaju malim pivskim festivalom, kada će posetioci moći da uživaju uz kraft i industrijska piva, a od 21 čas nastupiće alternativni rok sastav „E-Play“. Vrlo jedinstvenog zvuka, kojeg karakterišu distorzirani bas,  drum & bass ritmovi i nežne, atmosferične gitare, ovaj bend je veoma brzo našao svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Ponedeljak, 25. jul u 21 hKONCERT SOFIJE PERIĆ

Posle dva dana pauze, na Letnjoj sceni Doma kulture koncert će održati nekadašnja Pinkova zvezdica i najmlađa takmičarka u istoriji „Beovizije“. Od svoje 16. godine goste emisije „Balkanskom ulicom“ redovno uveseljava svojim pevanjem. Poznata je po interpretacijama različitih žanrova.

Utorak, 26. jul u 20 h„BAŠ ČAROBNA FRULA“

Za najmlađu publiku, na Letnjoj sceni biće izveden interaktivni mini mjuzikl „Baš čarobna frula“. Svrha predstave je da animira decu ka pravim vrednostima i predoči značaj obrazovanja i čitanja. Radnja komada publiku vodi u 1791. godinu, na jedan od bečkih dvorova, gde Mocart neuspešno pokušava da dovrši svoju novu operu.

Sreda, 27. jul u 20 h„ČETIRI GODIŠNjA DOBA“ 

Ješ jedna predstava za decu, ovog puta baletska, koja je postavljena na muziku istoimenog Vivaldijevog klasičnog muzičkog dela. U predstavi učestvuju profesionalni igrači Ana Lipij i Miroslav Petrović, koji kroz prizmu četiri godišnja doba, na simboličan način, opisuju životni ciklus muškarca i žene od rođenja do starosti.

Petak, 29. jul u 21 hKONCERT CECE RAŽNATOVIĆ

Za ljubitelje narodne muzike, poseban događaj svakako će biti koncert najpopularnije srpske folk zvezde, koja će zatvoriti ovogodišnju manifestaciju „Ubske večeri“.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *