petak, 12. aprila 2024.

Prijem za bicikliste „Sputnjika“

Objavljeno: 12. jula 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Članove Biciklističkog kluba „Sputnjik“ iz Valjeva, takmičare, roditelje i upravu kluba,  je ugostio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković. On je čestitao mladim biciklistima na pregršt medalja koje su u proteklom periodu osvojili. Poslednji u nizu je uspeh na MTB Kupu Srbije u Pirotu, krajem juna, kada su osvojili 9 medalja, od čega su 4 zlatne.

U ovom klubu treniraju i dva državna prvaka Bogdan Angelovski i Mila Starčević, za koje sportski direktor „BK „Sputnjik“ Zoran Jelić kaže da im tek predstoje veliki sportski uspesi.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je osim srdačnih čestitki ovom mladom, a veoma uspešnom klubu i njegovim članovima, saopštio da Grad dosta radi na unapređenju sportske infrastrukture.

-Dobro bi bilo unaprediti i infrastrukturu, koja je vezana za biciklističke staze i time se sada bavimo, pre svega projektovanjem. Radimo na unapređenju i ostale sportske infrastrukture, pre svega hale koju ovaj grad zaista zaslužuje, preko jednog dobrog projekta za zatvoren bazen u Sportskom centru „Senjak“. Videli ste kakvi su bazeni u Petnici, zatim trim staza i košarkaški teren na Pećini. Trenutno radimo i zamenu podloge na sportskom terenu na Studentu. Uskoro će krenuti unutrašnja rekonstrukcija sportske sale nekadašnjeg „Partizana“, a sada Sportske dvorane „General Svetomir Đukić“, gde smo prošle godine završili spoljašnju rekonstrukciju i taj objekat će služiti za aktivne pripreme i treninge za sve bazične sportove“, rekao je gradonačelnik Gojković i pozvao mlade sportiste da konkurišu za gradske stipendije za najbolje đake, jer većina dece u ovom klubu, osim što su dobri sportisti su i odlični đaci-rekao je Gojković.

Sportski direktor BK „Sputnjik“ Zoran Jelić se zahvalio Gradu na dosadašnjoj podršci u radu kluba, jer je to sve doprinelo dobrim rezultatima koje ovaj klub postiže.

-Naš klub koji postoji od 96. godine, sada postiže najbolje rezultate. Mi smo se aktivirali poslednjih 6, 7 godina i dolaskom Nebojše Petronića u Valjevo, osetila se ta svežina koja je potrebna sportu i ja sam mu neizmerno zahvalan za taj prvi impuls. Ovde su Bogdan Angelovski, juniorski državni prvak, Mila Starčević, kadetski državni prvak, Nikolija Kulinčević, druga nagrada u sviranju violine u Srbiji, ali i reprezentativka Srbije u biciklizmu. Zajedno sa Vanjom Ćesarević. 16. jula ide u kadetsku reprezentaciju Srbije, što je prvi put u istoriji Valjeva. Svi ostali su osvajači medalja i državni prvaci-rekao je Jelić.

BK „Sputnjik“ nastavlja sa dobrim radom, a već 10. septembra će biti organizatori Kupa Srbije u planinskom biciklizmu u Babinoj Luci, što će biti lepa promocija Valjeva, valjevskog kraja i Brankovine.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *