ponedeljak, 20. maja 2024.

Podela auto-sedišta za mališane

Objavljeno: 12. februara 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Grad Valjevo je u okviru aktivnosti Saveta za unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima grada Valjeva, počeo podelu 1.000 auto-sedišta roditeljima dece rođene od 18. aprila 2019. godine.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, apelovao je na roditelje da vode računa u saobraćaju kada voze svoju decu i naglasio važnost korišćenja auto – sedišta.

„Drago mi je što smo uprkos teškoj godini u svim oblastima života uspeli da realizujemo ovu aktivnost, odnosno nabavku auto – sedišta za decu koja su rođena u valjevskoj bolnici i čije majke imaju prebivalište na teritoriji grada Valjeva. Ova sedišta su jako kvalitetna, za težinu dece od 9 – 36 kilograma i poseduju sve neophodne sertifikate. Siguran sam da će deca Valjeva u njima biti bezbedna, a apelujem na roditelje da naročito vode računa u saobraćaju kada voze svoju decu“, rekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Pre podele sedišta u skladu sa epidemiološkom situacijom, održano je predavanje za roditelje koje ima za cilj pravilnu edukaciju roditelja o upotrebi sedišta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *