četvrtak, 29. februara 2024.

Podela boračkih legitimacija

Objavljeno: 9. februara 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Podela boračkih legitimacija, foto: Grad Valjevo
Podela boračkih legitimacija, foto: Grad Valjevo

VALJEVO- Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dejan Antić i gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković, uručili su boračke legitimacije borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca sa teritorije grada Valjeva.

Gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković izrazio je zadovoljstvo što podelom ovih legitimacija imaju priliku da se na neki način zahvale borcima za sve što su uradili za našu zemlju i tom prilikom se zahvalio Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na svemu što čine za ovu kategoriju stanovništva.

Lazar Gojković i Dejan Antić, foto: Grad Valjevo

Državni sekretar Dejan Antić je rekao da boračke legitimacije predstavljaju samo jedan korak u poboljšanju kvaliteta svakodnevnog života boraca, te da Ministarstvo konstantno radi na kreiranju programa koji su u skladu sa njihovim potrebama.

“Ovo što sada radimo je prvi korak u uređenju vašeg statusa, a to je podela boračkih legitimacija. Sledeći korak jeste nacionalno priznanje, odnosno Boračka spomenica koju dodeljuje ministar Nikola Selaković. Od danas svi nosioci boračke legitimacije ostvaruju određene pogodnosti kod određenih kompanija koje su društveno-odgovorne i sa kojima je Ministarstvo zaključilo ugovore“, istakao je Antić i dodao da će postojeća lista društveno-odgovornih firmi u Srbiji koje nude različite pogodnosti nosiocima boračkih legitimacija uskoro biti proširena, te da se očekuje potpisivanje ugovora sa još nekoliko uglednih domaćih kompanija.

Podela boračkih legitimacija, foto: Grad Valjevo

Antić je, govoreći o pogodnostima kartice, objasnio da će svako ko je na zakonom propisan način dobio status borca, sa tom boračkom legitimacijom moći da ostvari određene popuste, kada su u pitanju kupovina robe ili usluga i slično.

On je uputio poziv svim Valjevcima koji su učestvovali u ratnim sukobima od 1990. do 1999. godine da se o tome informišu u Gradskoj upravi, kao i na sajtu Ministarstva.

Prema njegovim rečima, kako bi utvrdili svoj status borca, potrebno je da podnesu svu neophodnu dokumentaciju, a bez utvrđivanja tog statusa ne može se ostvariti pravo na boračku legitimaciju ni na Boračku spomenicu, objavljeno je na sajtu grada Valjeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *