ponedeljak, 24. juna 2024.

Podele u SNS

Objavljeno: 9. jula 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Valjevski naprednjaci već duže vreme su bez prvog čoveka stranke, a podele među članovima te partije ne jenjavaju. Sukobi među naprednjacima kulminirali su povratkom dela članstva u stare stranačke prostorije, odakle spremaju zahtev predsedniku SNS Aleksandru Vučiću za raspisivanje stranačkih izbora u Valjevu.  „Ovo nije cepanje stranke, već naša želja da se izabere legalno rukovodstvo i Gradski odbor, jer je SNS sada prepuštena samovolji pojedinaca bez ikakvog moralnog i političkog kredibiliteta“, navodi se u delu pisma članova SNS.

Članovi SNS koji se okupljaju na staroj adresi u Železničkoj ulici tvrde da im je zabranjeno pojavljivanje i zadržavanje u novim prostorijama stranke.

Narodni poslanik SNS iz Valjeva Slobodan Gvozdenović kaže da nije upoznat sa tim da se jedan deo članstva SNS vratio u stare stranačke prostorije, ali potvrđuje da još nije dobio rešenje o svom imenovanju za poverenika SNS u Valjevu. Šef pravnog tima SNS Mihailo Milutinović kaže da, bez obzira na to što iz Beograda nije stigao „papir“ o tome ko rukovodi strankom, usmeno je svima saopšteno da je to dr Slobodan Gvozdenović. Milutinović je na konferenciji za novinare rekao da svi članovi SNS moraju da poštuju volju većine.

“ Ne postoje nikakva odvajanja unutar partije.  Stranka funkcioniše vrlo ozbiljno i radno. Nema ostatka i dela. Ovo je ozbiljna partija. Demokratija je da se poštuje volja većine. Mi ćemo vrlo brzo rešiti sve što je sporno i što nas opterećuje“, rekao je Milutinović.

Valjevski naprednjaci su bez prvog čoveka Gradskog odbora od maja prošle godine, kada je smenjen tadašnji predsednik dr Dobrivoje Grujičić. Na mesto poverenika krajem maja prošle godine je postavljen dr Milan Marković, a on je u januaru ove godine podneo neopozivu ostavku. Nakon toga, tokom martovskih izbora stranku je vodio dr Slobodan Gvozdenović, koji sada obavljaja i dužnost poverenika SNS u Valjevu.

5 komentara na “Podele u SNS

 1. U Valjevu , sto se tice naprednjaka, nema podela. To postoje potrebe pojedinaca da se kroz takve nacine bore za fotelju, sto ne opravdavam. Stranacke prostorije su tamo gde je stranka zvanicno, kod opstine, a to sto neko ne bira sredstva da ostvari neke sopstvene ciljeve to nije problem Srpske napredne stranke.

  0

  0
 2. Jako bih volela da dodju naprednjaci na vlast. Vucic lepo vlada Srbijom, a i oni imaju kadrova ovde u Valjevu. nadam se da ce tako i biti.

  0

  0
 3. Da je lose, nije sjajno, ali treba zaustaviti propadanje grada iz dana u dan, a sadasnje rukovodstvo grada to ne moze.

  0

  0
 4. Zavedite red u stranci, nemojte da vam se desavaju ove stvari. Ima statut, imam prostorija, ima vrh u Beogradu i nema tu nista nejasno, sve ni po babu ni po stricevima, vec po pravdi nebeskoj.

  0

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *