subota, 13. jula 2024.

U policiji zadržano pet osoba

Objavljeno: 9. jula 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO –Valjevska policija uhapsila je 11 osoba nakon incidenta koji je izbio tokom skupa koji su organizovale „Žene u crnom“ sinoć na Gradskom trgu, a petorici muškaraca je određeno policijsko zadržavanje, dok su ostali pušteni.  Grupa muškaraca, među kojima je bilo navijača i pripadnika grupe „Četnici Valjeva“ uletela je među okupljenje članove nevladine organizacije „Žene u crnom“, koji su razvukli transparent „Da se ne zaboravi genocid u Srebrenici“.

Grupa mladića pokušala je da im otme transparente, gađala ih je jajima i pokušala da se fizički obračuna sa učesnicima skupa. Nakon toga policija je privela 11 osoba, a policijsko zadržavanje do 48 časova je određeno za pet lica,  potvrđeno je Radio Patku u valjevskoj policiji.  A.B. (1984), M.B. (1991), M.M. (1983) i I.M. (1992) osumnjičeni su za krivična dela napad na službeno lice i nasilničko ponašanje, dok je zadržani N.D. (1963) osumnjičen za ometanje službenog lica. Svi zadržani su iz Valjeva, a među njima ima i onih koji su rođeni na prostoru Bosne i Hercegovine, pa su tokom rata izbegli u Srbiju.

Policija je saopštila da je po nalogu javnog tužioca protiv L.G. (1994) iz Valjeva podneta krivična prijava za ometanje službenog lica, a protiv A.B. (1989) za krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Prekšajne prijave su podnete protiv A.M. (1989), D.M. (1986), S.M. (1993) i A.B. (1989) zbog drskog i bezobzirnog ponašanja, vređanja i zlostavljanja drugih lica.

Jedan komentar na “U policiji zadržano pet osoba

  1. Zasto nisu privedene aktivistkinje zena u crnom? Nisu imali dozvolu za demonstracije u Valjevu.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *