petak, 21. juna 2024.

Podeljene besplatne knjige za đake prvake

Objavljeno: 1. septembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Početak školske godine u Valjevu su đacima čestitali i podelili besplatne udžbenike gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i predsednik Komisije za implementaciju Lokalnog akcionog plana za decu (LAP) Radoica Rstić, saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradonačelnik Lazar Gojković je posetio OŠ „Miloš Marković“ u Donjim Leskovicama, u čije klupe će sesti svega sedam prvaka.

Kako je saopšteno, on je čestitao đacima, roditeljima i učiteljima početak školske godine, koja je drugačija od prethodnih, zbog činjenice da prvi put Grad nabavlja udžbenike za svoje prvake.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, foto: Grad Valjevo

„Radujemo se zajedno sa vama još jednom početku školovanja nove generacije Valjevaca! Izuzetno sam počastvovan time što ste me ovako lepo ugostili u vašoj prelepoj školi u Leskovicama. Nama su podjednako važna sva deca, bez obzira da li dolaze iz grada, ili sa sela. Svima vam želim puno zdravlja i da budete dobri đaci i još bolji ljudi“, poručio je Gojković.

U isto vreme, u OŠ „Sestre Ilić“ u Valjevu organizovan je prijem za 110 đaka prvaka, kome je prisustvovao Radoica Rstić, predsednik Komisije za implementaciju Lokalnog akcionog plana za decu grada Valjeva.

On je pozdravljajući đake, roditelje i prosvetne radnike rekao da ohrabruje činjenica da je svake godine sve više prvaka u Valjevu. U školskoj 2020/2021 je bilo 663, prošle godine 755 đaka, a ove godine je nabavljeno iz budžeta grada Valjeva 780 kompleta za prvake.

Radoica Rstić, foto: Grad Valjevo

„Želim vam srećan početak školske godine i puno uspeha vašoj deci. Danas je divan dan kada vaša deca kreću u prvi razred i to je trenutak koji se pamti ceo život. Sve u životu može da se zaboravi, ali prva učiteljica nikada ne može da se zaboravi“, rekao je Rstić.

Grad Valjevo je, preko LAP-a  za decu, ove godine je izdvojio oko 5,5, miliona dinara za  nabavku knjiga za 780 đaka prvaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *