sreda, 17. aprila 2024.

Auto-kabel traži lokaciju za gradnju novog pogona

Objavljeno: 1. septembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Generalni direktor nemačke kompanije „Auto-kabel“ Markus Bolz razgovarao je u Mionici sa predsednikom opštine Bobanom Jankovićem o proširenju proizvodnje i lokacijama za gradnju novog pogona. Prema Bolzovim rečima „Auto-kabel“, koji trenutno zapošljava 300 radnika, otvoriće u naredne tri godine još 300 radnih mesta.

„Otvaranje novih radnih mesta je jedan od najvažnijih prioriteta za Republiku Srbiju  i za našu opština. Plan Auto-kabela da poveća proizvodnju i broj zaposlenih predstavlja odličnu vest za Mioničane. Proširenje ove fabrike dodatno će povećati zaposlenost, prihode Mioničana, ali i prihod lokalne samouprave od poreza na zarade i na imovinu. Od nekadašnje napuštene hladnjače, zahvaljujući odličnoj saradnji sa Auto-kabelom, uspeli smo da napravimo fabriku gde ljudi zarađuju za život. Namera kompanije da i dalje ulaže u Mionicu potvrđuje činjenicu da je Mionica postala opština sa  povoljnim poslovnim okruženjem i dobrom infrastrukturom“, rekao je Janković.

Sastanak, foto: Opština Mionica

„Auto-kabel“ se bavi proizvodnjom elektroprovodnika za potrebe auto-industrije, a u Srbiji posluje od januara 2019. godine.

Pored pogona u Mionici posluju i u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Kini i Nemačkoj.

Inače, nezaposlenost na teritoriji opštine Mionica je u stalnom padu, dok je broj zaposlenih od 2010. godine značajno povećan. Najveći skok registrovanog broja zaposlenih zabeležen je u periodu od 2016. do 2018. godine kada je broj zaposlenih povećan za skoro 800 lica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *