ponedeljak, 24. juna 2024.

Podignuta optužnica protiv Vujića Subotića i još devet osoba

Objavljeno: 8. juna 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Protiv bivšeg načelnika Gradske uprave Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba je podignuta optužnica kojom im se na teret stavljaju krivična dela primanje i davanje mita, zloupotrebe u vezi javnih nabavki i zloupotreba službenog položaja, potvrđeno je portalu Patak online u Višem tužilaštvu u Valjevu. Pored Vujića Subotića, optužnica je podignuta protiv službenika Gradske uprave Aleksandra Đurića, zatim R. Đ. iz samostalne zanatske trgovinske radnje “Fiskal” u Valjevu, B. S. odgovornog lica radnje za popravku metalnih proizvoda i njegove supruge I.S., zatim M. P. iz preduzeća “Japi kom” iz Novog Sada, M. V. iz firme “PSC Vuković” Šabac, A. P. iz Građevinskog preduzeća “VA gradnja 2007”, vlasnika SZR „Geometar“ A.M. i Z.P. odgovornog lica u preduzeću „Simon“ iz Valjeva.

Njima se na teret stavlja da su tokom prošle godine u više navrata u postupku javnih nabavki, čiji je naručilac Gradska uprava, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto-sedišta za decu, nabavku kotla za školu „Desanke Maksimović“, servisiranje i nabavku fotokopir aparata  i štampača i kancelarijskog materijala.

Optužnicom nisu obuhvaćene tadašnja pripravnica u Gradskoj upravi T.I. i D.Đ., supruga odgovornog lica radnje „Fiskal“. U Višem tužilaštvu kažu da je ovo jedan od najsloženijih i najobimnijih predmeta na kojima su do sada radili. Tokom istrage saslušano je preko 40 svedoka, veštačeno je 30 računara, kao i obimna dokumentacija. Kako saznajemo, optužnicu protiv 10 osoba je, zbog obimne dokumentacije, iz tužilaštva u Viši sud odnelo čak šest osoba.

Bivši načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić i još sedam osoba uhapšeni su krajem juna prošle godine. Vujić Subotić uhapšen je istog dana kada je naredio da se na račun SZTR “Fiskal“  prebaci više od pola miliona dinara i to za servis klima uređaja u gradskoj kući, koji nije ni urađen. Vujić Subotić je pušten iz pritvora u septembru prošle godine.

2 komentara na “Podignuta optužnica protiv Vujića Subotića i još devet osoba

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *