petak, 21. juna 2024.

Međunarodna biciklistička trka „Kroz Srbiju“

Objavljeno: 7. juna 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Danas počinje 58. međunarodna biciklistička trka „Kroz Srbiju“ svečanim otvaranjem i predstavljanjem ekipa na Trgu vojvode Živojina Mišića u Mionici u 18 časova. Pored svečanog otvaranja trke „Kroz Srbiju“ od 18 časova održaće se i manifestacija „Počni na dva točka“ namenjena deci sa ciljem podsticanja i motivisanja dece (i roditelja) da budu fizički aktivna i da se bave biciklizmom kao vidom te aktivnosti.

Samim tim što se 58. međunarodna biciklistička trka “Kroz Srbiju” održava u godini jubileja, 100 godina od kraja Prvog svetskog rata, staza je uglavnom koncipirana tako su obeležena sva mesta odakle je krenulo oslobađanje Srbije. Gradovi domaćini etapa biće Mionica, Požarevac i Beograd, a naša zemlja spremno dočekuje 150 biciklista iz 24 zemlje sveta, koji će voziti ukupno tri etape, tokom kojih će preći gotovo 500 kilometara.

Zvaničan start je iz Mionice 8. juna kada će se voziti i prva, kružna etapa, duga 159 kilometara. Karavan će u prva dva dana trke biti smešten u Banji Vrujci. Druga etapa voziće se u subotu od Mionice do Požarevca, koji će šesti put zaredom biti domaćin etape na našoj najpoznatijoj trci, a biće duga 157 kilometara. Poslednjeg dana biciklisti će preći 113 kilometara od Viminacijuma do Avale, gde će biti i cilj ovogodišnjeg nadmetanja. Na trci će nastupiti čak 13 nacionalnih šampiona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *