utorak, 23. aprila 2024.

Podneli 63 amandmana, pa onda glasali za budžet grada

Objavljeno: 29. decembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Na poslednjoj sednici u ovoj godini, Skupština Grada Valjeva usvojila je budžet za 2021. godinu u iznosu od 3,067 milijardi dinara. Sednicu je obeležila višečasovna rasprava, uz čak 63 podneta amandmana opozicione odborničke grupe SPS-JS.

O predlogu gradskog budžeta za sledeću godinu, odbornici Skupštine raspravljali su više od šest časova. Od toga, tri sata se raspravljalo o 63 podneta amandmana opozicione odborničke grupe SPS-JS, kojim su tražene izmene budžeta, odnosno, povećanje prihodnih sredstava na određenim pozcijama. Vladajuća većina SNS, međutim, većinu podnetih amandmana je odbila, ipak prihvatajući njih 14. Konačno, a i pored svih tih amandamana, odbornici SPS-JS su na kraju glasali za usvajanje budžeta.

„Prihvatili ste ipak 14 amandmana, što je jedna trećina od ukupno podnetih i moram priznati da je to i više od očekivanog. Hvala vam što ste imali razumevanja za predloge koje smo izneli“, rekao je šef odborničke grupe SPS-JS Đorđe Pavlović.

Na kraju rasprave, gradonačelnik Lazar Gojković je pojedinačno obrazložio svaki od 17 programa sadržanih u predlogu budžeta za sledeću godinu, pojašnjavaći da gradska vlast nije mogla da bude nerealna i da planira nerealne iznose u budžetu koji ne bi mogli da budu realizovani.

“Pandemija korona virusa mnogo je uticala na činjenicu da nam je budžet restriktivniji. On jeste restriktivan, ali ima i svoju razvojnu komponentu. Ta komponenta pre svega zavisi od našeg rada i truda, potom od saradnje sa republikom i ponovo epidemiološkom situacijom. Nije nikakav problem da kad se pandemija završi i ukoliko se sredstva povećaju uradimo rebalans budžeta”, poručio je Gojković.

Po gradonačelnikovim rečima, budžetom u sledećoj godini planirana je izgradnja saobraćajnice u industrijskoj zoni kao osnovni preduslov za dolazak investitora, rekonstrukcija centralne gradske ulice Vuka Karadžića, gradnja spratne garaže u Karađorđevoj ulici, postrojenja za preradu otpadnih voda na Divčibarama, te program izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *