petak, 24. maja 2024.

Podneta krivična prijava protiv bivšeg direktora Doma zdravlja

Objavljeno: 12. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska policija je podnela krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Doma zdravlja dr Zavena der Hazarjana zbog sumnje da je izvršio krivično delo nesavestan rad u službi. Kako saznajemo, sumnja se da je bivši direktor valjevskog Doma zdravlja u periodu od 1. januara do 30. juna prošle godine neosnovano potpisao i overio odluke o obračunu i isplati prekovremenog rada za 40 radnika Hitne službe Doma zdravlja. Po tom osnovu je Republički fond za zdravstveno osiguranje isplatio 1.1 milion dinara. Kako nezavnično saznajemo, nakon toga, kada su nepravilnosti uočene, osumnjičeni je kao odgovorno lice Doma zdravlja doneo odluku da se taj novac vrati Fondu, međutim, ta svota novca je refundirana sa računa Doma zdravlja, tako da se sumnja da je oštetio tu zdravstvenu ustanovu za 1,1 milion dinara, u korist radnika Hitne službe. Kako nezvanično saznajemo, njima su nezakonito isplaćivani prekovremeni sati, na koje po zakonu nemaju pravo, jer rade skraćeno radno vreme.

Dr Zaven der Hazarjan je u maju ove godine podneo ostavku na dužnost direktora Doma zdravlja, pre isteka mandata. On je na tu dužnost izabran pre dve godine javnim konkursom, na period od četiri godine, međutim, na polovini direktorskog mandata je napustio tu funkciju, a razloge povlačenja nije saopštio javnosti.

2 komentara na “Podneta krivična prijava protiv bivšeg direktora Doma zdravlja

  1. Ovo je ocekivano , ali posto sam mogu da slobodnoda kazem jako obavesten o radu Doma zdravlja i NIKADA necu braniti dr Zavena der Hazarjana neka sada ovaj bivsi iznese kome je sve potpisao prekovremene, da li je imao pritisak od nekoga da se to pise i koliko je imao pretnji od pojedinih zapolsenih a po mojim sumnjama i samog gradonacelnika uopste o radu ovog Doma zdravlja .Pisao sam jako puno o ruznim i KRIMINALNIM desavanjima u Domu zdravlja i otvoreno kazem da je dr Zaven je bio upozoren da nesto ovako ne cini sto me dovodi u sumnju ,a i moja saznanja da je bio pod pritiskom nekih lica .Naravno ovde odgovornost treba da snose i svi Nacelnici sluzbi koji su pisali prekovremene sate radnicima , naravno ovde treba da snose odgovornosta i ekonomska sluzba tj.osoba koja je zaduzena za finasije i da upozori direktorta na veliki broj prekovremenih , naravno da su neke prekovremene pripisivane i Hitnoj sluzbi , ali to treba ispitati da li su te prekovremene zaista su nacinili zaposleni u toj sluzbi , a ako jesu da li je Nacelnik -nacelnica Hitne podpisla te sate ? Ko je imao veliki broj prekovremenih i u sluzbama koje po mojim saznanjima nisu bili ne ophodni za rad a tice se dela koji pripada nemedicinskim radnicimam.Naravno dr Zaven kao direktor je odgovorno lice , kao sto to tvrdim{a i zakon kaze} da je za vodjenje grada odgovoran gradonacelnik gvozdenovic! Poenta svega je da taj isti dr Zaven kaze ko je vrsio pritiske na njega i za koje ga tereti zakon i da li je imao jos pritisaka koji je morao da potpise a koje nisu u skaldu sa zakonom.Naravno to je ona prica dokle si mi potreban ok posle nema i sta to dr Zaven nije potpisao gde je naisao na niz po mojim saznajima uvreda i od gradonacelnika i njegove prijateljice gorice Bozic koja je zaposlena u Domu zdravlja .Sada neverni tomi vidite da li sam pisao napamet ili sa razlogom , a Drzavni organi neka raede svoj posao i videce se sta sve tu ima , a ima jako puno , ovo je samo mali , mali delic!!P.S Pisao sam ja i kada je bilo usvajanje rada Doma zdravlja ina vecu i na Skupstini gde gvozdenovic kaze da je sve besprekorno i njegova prijateljica odbornica gorica Bozic kao i onaj odbornika Gajic Milan , sta sada , ko je lagao , ko je prikrivao KRIMINAL i koji se jos uvek {odgovorno tvrdim} prikriva i zar za rad Ustanove kao sto je Dom zdravlja nije trebao da bude pod budnim okom osnivaca grada Valjeva i gradonacelnik a…i jos nesto koliko je gvozdenovic dao novca za Dom zdravlja i st abese sa tim i stase uradilo utrosilo i nije lijos necija ovde odgovornost?

    11

    1
  2. Šta je sa „procentima“ za kupljene dacije za „potrebe „Doma zdravlja.Da nije „direktorka nos“ opet ostala van igre.Dokle?

    8

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *