subota, 20. aprila 2024.

Poklon za prvorođenu bebu u 2017.

Objavljeno: 13. januara 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović i načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić posetili su porodicu Sekulić i prvorođenoj bebi u 2017. godini, malom Davidu i njegovoj mami Jeleni, uručili poklon čestitku u iznosu od 20.000 dinara i poklon paket sa sredstvima za higijenu u vrednosti od 7000 dinara, saopšteno je iz Gradske uprave. Mlada mama rekla da je svaka pomoć značajna. „David je dobra i napredna beba, ne budi nas noću, jedino kada je gladan, a suprug i ja provodimo najviše vremena sa njim“, rekla je Jelena.

Grad Valjevo će dodeliti poklon čestitku u istom iznosu i za prvorođenu bebu u Novoj godini koja se slavi po Julijanskom kalendaru 14.januara. Gradonačelnik Gvozdenović kaže da će lokalna samouprava skupštinskom odlukom povećati novčani iznos za prvorođenu bebu, a jedan od prioriteta rukovodstva Grada biće i povećanje nataliteta.

„Grad Valjevo pomaže finansijski Centar za vantelesnu oplodnju koji je elitni centar na nivou Srbije. Centar koji vodi dr Budimirović ima izvanredne rezultate u poslednje tri godine. U 2016. godini imali smo značajno povećanje broja porođaja i to za 7% u odnosu na 2015. godinu, a povećan je i broj blizanačkih trudnoća. Valjevsko porodilište je veliko, projektovano je za 3.000 porođaja i grad Valjevo će učiniti sve da stimuliše natalitet, a jedna od mera koje primenjujemo je podrška Centru za vantelesnu oplodnju“, rekao je gradonačelnik Gvozdenović.

Na godišnjem nivou iz gradskog budžeta izdvoji se oko 33 miliona dinara za nezaposlene porodilje. One dobijaju 10.000 dinara svakog meseca do detetovog prvog rođendana. Pomoć grada Valjeva Centru za vantelesnu oplodnju na godišnjem nivou iznosi oko pet miliona dinara. Jedna od podsticajnih mera u cilju povećanja nataliteta je i finansiranje boravka trećeg i svakog sledećeg deteta u vrtićima. Za te namene na godišnjem nivou grad Valjevo izdvoji preko osam miliona dinara, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *