utorak, 28. maja 2024.

POKS : Alarmantna situacija sa psima lutalicama i u Valjevu

Objavljeno: 9. januara 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Pokret obnove Kraljevine Srbije upozorava da se i Valjevu može desiti slučaj sa Kosmaja kada je jedan građanin izgubio život posle napada na njega od strane dva psa, jer i u našem gradu postoje čopori pasa lutalica.

„Tražimo od gradske vlasti da uvede novčane kazne za sve vlasnike, koji ne vode računa o svojim kućnim ljubimcima na adekvatan način i ne obezbeđuju propisno objekte gde se psi nalaze. Obzirom da i u Valjevu postoji veliki broj pasa lutalica, ukoliko se nešto ne preduzme, pitanje je vremena kada bi neko mogao da strada“, rekao je poverenik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) za Valjevo Đorđe Marković.

U saopštenju navode da će njihova koalicija podneti zvaničan zahtev nadležnim institucijama sa konkretnim predlozima za rešenje ovog problema koji se već primenjuje u drugim gradovima.

„Takođe, apelujemo na sve vlasnike opasnih pasa, da ih ne izvode i šetnju bez korpe, kao i da svi prostori, u kojima psi borave, budu adekvatno obezbeđeni, zarad bezbednosti naših sugrađana, a naročito dece“, dodao je Marković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *