subota, 20. aprila 2024.

„Ulica otvorenog srca“

Objavljeno: 9. januara 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Opština Lajkovac
Foto: Opština Lajkovac

LAJKOVAC- U Lajkovcu je, ispred Gradske kuće, održana tradicionalna manifestacija „Ulica otvorenog srca“, kolažni program namenjen najmlađima povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića. Pod pokroviteljstvom opštine Lajkovac organizator je bio Kulturni centar „Hadži Ruvim“, u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Lajkovac, udruženjima i klubovima.

Program je započet novogodišnjom predstavom u izvođenju glumaca amaterskog pozorišta „Raša Plaović“ iz Uba.  Zatim je usledio maskenbal, a dok je žiri odlučivao o najboljim maskama na sceni su se smenjivale različite formacije plesnih studija „In“ i „Kolus“, od početnika do već ozbiljnih plesača.

Najmlađe Lajkovčane zabavljali su  klovnovi, žongleri i štulaši, sve vreme među njima bio je i Deda Mraz. Kao i uvek, ogromno interesovanje bilo je za oslikavanje lica. Na štandovima Božićnog mini bazara najviše su bili zastupljeni med i pčelarski proizvodi, liciderska srca i slatkiši, kao i različite rukotvorine.

Prilikom izbora najinteresantnije i najuspešnije pripremljene maske, žiri predvođen Vladimirom Tadićem, glumcem i direktorom Pozorišta „Raša Plaović“ iz Uba, imao je izuzetno težak posao jer su se roditelji i deca izuzetno potrudili, tako da je od tridesetak maski u dva uzrasta većina mogla biti nagrađena.

Ipak, žiri je morao da se opredeli pa su posle dužeg većanja doneli odluku da u mlađoj uzrastnoj grupi prvu nagradu osvoji Anastasija Jovanović, drugu Mia Milanović, a treću Jovana Bogdanović. Kod nešto starijih mališana najlepšu masku imala je Keti Selenić, drugo mesto zauzeo je Đurađ Živković, a treće Angelina Živković. Nagrađeni su medaljama, diplomama, edukativnim igrama i paketićima, a pobednicima u oba uzrasta pripale su i sanke.

Na „Ulici otvorenog srca“ uručene su i nagrade pobednicima likovnog i literarnog konkursa Kulturnog centra „Hadži Ruvim“, na koji je stiglo 17 literarnih i 110 likovnih radova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *