subota, 20. aprila 2024.

Pola miliona dinara za opremanje fiskulturne sale

Objavljeno: 17. maja 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Osnovna škola “Vojvoda Živojin Mišić“ u Rajković dobile je od države oko pola miliona dinara za opremanje sale za fizičko vaspitanje. U okviru Programa raspodele investicionih sredstava za ovu godinu Ministarstvo prosvete je obezbedilo novac zahvaljujući kojem će ova škola, po prvi put, na raspolaganju imati kompletnu neohodnu opremu za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

Za školu u Rajkoviću je izdvojeno 535.000 dinara. U školu je već stigla oprema, među kojima je sto za stoni tenis, po jedan mali i veliki kozlić, švedski sanduci, niska i visoka greda, 10 ripstola sa okovima, konstrukcija za skok u vis sa sunđerastim doskočištem, odskočna daska, konstrukcija sa mornarskim merdevinama, konstrukcija sa konopcima za penjanje, dva konopca za nadvlačenje, pet strunjača, 10 vijača, četiri medicinske lopte, kao i komplet opreme za poligon spretnosti.

„Škola u Rajkoviću, koja je nadavno rekonstrisana zahaljujući novcu iz državne kase, sada je opremljena po najvišim standardima, što će đacima i obrazovnom kadru olakšati izvođenje nastave i omogućiti im mnogo prijatniji boravak. Izuzetno je važno što su stigle gimnastičke sprave, tako da su stvoreni uslovi da se na časovima fizičkog vaspitanja značajno utiče na pravilno tržanje tela kod đaka“, rekao je predsednik mioničke opštine Boban Janković.

Direktorka rajkovačke škole Olga Petrović kaže da su ove godine kod Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja konkurisali sa tri projekta, od kojih je odobren projekat opremanja fiskulturne sale.

„Sada prvi put raspolažemo kompletnom opremom za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja i više neće biti potrebe za improvizovanjem. Kao i prilikom realizacije obnove školske zgrade i ovog puta smo imali veliku podršku od strane lokalne samouprave na čelu sa predsednikom Bobanom Jankovićem“, rekla je direktorka škole.

Namera rukovodstva škole je da u tom prostoru uradi konstrukcija za pozorišnu scenu, pošto je fiskulturna sala multifunkcionalnog tipa i u njoj se mogu da se održaju priredbe i druge školske svečanosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *