utorak, 28. maja 2024.

“Polet” bez direktora

Objavljeno: 11. oktobra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- JKP “Polet” ostalo je bez vršioca dužnosti direktora, jer je Ljubinku Andriću, koji je postavljen na tu dužnost pre godinu dana, istekao mandat. Andrić se, kako saznajemo, vratio na svoje pređašnje radno mesto, u tržišnu inspekciju. Tako je “Polet” ostao bez direktora, jer lokalni parlament nije postavio novog vršioca dužnosti niti je za godinu dana izabrao direktora tog JKP. Pored toga, ovo preduzeće, kako se nezvanično procenjuje, je udvostručilo svoje dugove za vreme dok je na čelu “Poleta” bio Ljubinko Andrić (SNS). Tačnih podataka o poslovanju “Poleta” nema, jer Ljubinko Andrić nije dostavio pisani izveštaj o radu u 2016. godini, niti su se o poslovanju tog preduzeća izjašnjavali odbornici lokalnog parlamenta.

“Meni je 8. oktobra istekao mandat vršioca dužnosti direktora ‘Poleta’, jer sam postavljen na period na od najduže godinu dana, tako da sam morao da se javim na posao u tržišnu inspekciju. Sve plate zaposlenima su isplaćene 3. oktobra, dok je 10. oktobra šef računovodstva, koji ima deponovan potpis, platio PDV, tako da na računu ‘Poleta’ trenutno ima oko pola miliona dinara”, rekao je Andrić za portal Patak online.

On kaže da su potraživanja “Poleta” oko osam miliona dinara, a da dug tog preduzeća iznosi četiri miliona dinara. Andrić je na naše pitanje zbog čega nije dostavio izveštaj o radu lokalnoj samoupravi odgovorio da on nije kriv za to, ne navodeći stvarne razloge zbog kojih nije ispunio zakonsku obavezu.

“Polet” trenutno zapošljava 32 radnika, a na jednoj od sednica lokalnog parlamenta čuo se predlog da bi to JKP trebalo da bude pripojeno “Vidraku”. Povodom novonastale situacije, u kojoj je bez vršioca dužnosti direktora ostalo preduzeće čiji je osnivač lokalna samouprava, još uvek se nije oglasio niko od čelnika Valjeva.

6 komentara na ““Polet” bez direktora

 1. Naravno da ovo ima samo u Valjevu i da gradonacelnik cuti i da li ima odgovornosti gradonacelnika da ostavi JP Polet bez rukovodeceg kadra i da li neko zaista umislio da je Bog i da mu je sve dozvoljnoi da sve zakone ove Drzave Srbije krsi .Naravno nista bolje stanje nije ni u drugim Ustanovama koje pripadaju pod ingirencije grada Valjeva .Zasto se cuti o Domu zdravlja , zasto su plate manje primili zaposleni , kojiko Dom zdravlja ima zaposlenih koji i pored zabrane Ministarstva zaposslava radnike , ko vodi Dom zdravlja ko je odgovoran ko je odgovoran za JKP Vidrak , ko je odgovoran za JP Polet ko je odgovoran z arad u Opstini ? Mozda gradonacelniku je bitnije da izadje na onu TV Vujic i isprica sta mu milo i ode , ili da pljuje po svojim stranackim kolegama i da prikriva svoje bahacnjei krsenje zakona .Kako moz eda se desi da V D direktror ode a da nije napravio izvestaj o radu kolikoje dato novca i u Domu zdravlja i u JP Polet itd? Kako jemoguce da neko ko je u tehnickom mandatu kao Sladjana Markovic JKP Vidrak vrsi prijem u radni odnos i cija je veza KO STITI OVOG BAHATOG GINEKOLOGA?

  15

  2
  1. Nema ni Vidrak direktora,nigde u zakonu ne postoji tehnicki v.d. to ima samo u Valjevu.V.d. i ne ispunjava uslov za direktora,nema 3 god.iskustva na rukovodecem mestu,ali ko te pita u Valjevu se zakon ne postuje.

   6

   2
 2. Gogi pa Vi ste doveli i Ljubinka početnika i Klombera i Mengelea i Meri seri i Gajica i Kaplara i Poćutu i Pasulja …… šta se sad bunite kada ste do juče bili istomišljenici. Koliko je vama godina da menjate pamet tako brzo.

  10

  3
  1. Soba bez morala:Ovde Ljubinko po meni nije kriv, prosto ko ga je postavio na to mesto?Ko je postavio na mesto V .D direktora JKP Vidrak ko je postavio direktora Doma zdravlja, pomocnike direktora , glavne za nabavku , racunovostvo koju ulogu ima savetnica gvozdenovica selakovic gorica Bozic koje dozvolio ogroman KRIMONAL ?Cije to novac , .Znacinemoj da se LAZEMO. Istina je sledeca za sve je odgovoran gradonacelnik gvozdenovic i sa svim je upoznat , a to zanci da je sve prikrivao .Ovo Gogi { puno me volite kada mi tepate} .Narvno znam ko stoji iza ovoga .ali patanje: KO STITI gvozdenovica -GRADONACELNIKA?

   3

   5
   1. Stiti ga Lubenicar sa Uba i tvoj mentor Mika i ovaj uspesni privrednik kome otkupljuje zemlju po 80000 evra ar.

    7

    3
    1. Aaaaaaaaa…heeheheeee, mogu delimicno da se slozim, ali zasto se krijete iza , ime prezime { opet ponavljam znam ,znamo ko pise }!

     2

     2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *