petak, 24. maja 2024.

Policija proverava da li je bilo zloupotreba

Objavljeno: 30. septembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska policija, po nalogu tužilaštva, istražuje da li je bilo malverzacija prilikom angažovanja građevinske mehanizacije na otklanjanju nezapamćenih majskih poplava. Kako saznajemo policija „češlja“ papire svih građevinskih preduzeća čije su mašine bile angažovane. Na fingirane račune pojedinih građevinskih preduzeća su ukazali i odbornici SNS u Valjevu, dok u Gradskoj direkciji demantuju da je bilo zloupotreba.

Za odbranu od poplava i sanaciju najurgentnijih puteva iz klizišta iz gradske kase je potrošeno 52,7 miliona dinara. Najviše pare je izdvojeno za sanaciju klizišta i puteva, 44 miliona dinara, a najveće račune za svoje radove ispostavile su građevinske firme „Autotransport“ i „Sava-kop“. Iz izveštaja koji je dostavljen odbornicima lokalnog parlamenta proizilazi da su građevinci naknadno naplaćivali angažovanje radne snage i prevoz mehanizacije, iako su u cenu radnog sata uračunati svi troškovi, rekla je odbornica SNS dr Aleksandra Milutinović.

„ Preduzeće ’Erozija’ je naknadno naplatilo oko 734.000 dinara za NK radnike i mašiniste, a posebno im je plaćeno 150.000 dinara za prevoz radnika do gradilišta, iako to nije regulisano ugovorom koji su potpisali sa Gradskom direkcijom. Neke firme su svoj rad naplaćivale više puta“, upozorava odbornica Milutinović.

U sanaciji posledica majskih poplava učestvovale su četiri građevinske firme. Samo „Autotransportu“ je na osnovu ispostavljenih računa za sanaciju klizišta i puteva isplaćeno 17,3 miliona dinara, a druga na spisku je firma „Sava-kop“, koja je dobila 7,9 miliona dinara. Direktor gradske direkcije u Valjevu Dragan Jeremić demantuje da je bilo zloupotreba prilikom sanacije posledica poplava. „Policija je sve proverila i da je bilo malverzacija ja ne bih bio ovde gde sam“, rekao je Jeremić.

Kako saznajemo, inspektori valjevske policije već neko vreme „češljaju“ sve papire gradjevinskih firmi, a istraga je pokrenuta pošto je jedan odbornik tužalaštvu dostavio prijavu o mogućim malverzacijama tokom sanacije posledica poplava.

 

Jedan komentar na “Policija proverava da li je bilo zloupotreba

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *