sreda, 24. jula 2024.

Račun odblokiran, a odgovornosti nema

Objavljeno: 1. oktobra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Posle višemesečne blokade račun Centra za socijalni rad, blokiran zbog duga od dva miliona dinara, je konačno odblokiran. Račun Centra je bio u blokadi od marta, zbog nezakonite odluke tadašnje i aktuelne direktorke Kaje Jovanović, koja je pre 10 godina prodala lokal u vlasništvu Centra za socijalni rad bez saglasnosti države. Centar je taj novac zadržao, a vlasnik lokala koji je lokal isplatio, nikada se u njega nije uselio, zbog čega je i pravdu potražio na sudu. Zamenik gradonačelnika Valjeva Žarko Kovač je potvrdio da je račun Centra odblokiran pošto je Ministarstvo za socijalnu politiku dozvolilo da Centar za socijalni rad iskoristi novac koji su imali na računu stambenog fonda.

Pitanje odgovornosti Kaje Jovanović, zbog čije odluke je više meseci bio blokiran račun Centra za socijalni rad, a hraniteljske porodice ostale bez svojih primanja, nije postavio niko iz vladajuće koalicije. Kaja Jovanović, koja je kadar Pokreta za Valjevo, je po odluci UO Centra za socijalni rad, među više kandidata, ponovo predložena za vodeće mesto u toj ustanovi. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže da je to samo predlog UO, a da će konačnu reč dati odbornici lokalnog paralmenta na nekoj od narednih sednica. „Još uvek u koaliciji nismo definisali stav po pitanju Kaje Jovanović, a što se mene lično tiče, ona ne bi trebalo da rukovodi tom ustanovom“, rekao je Kovač.

Komentarišući odluku UO Centra za socijalni rad koji je ponovo predložio Kaju Jovanović za direktorku, šef pravnog tima SNS Mihailo Milutonović je, na stranačkoj konferenciji, poručio da ona više ne bi trebalo da rukovodi nijednom ustanovom, jer su zbog njene odluke o prodaji lokala, gradjani morali da plate dva miliona dinara.

 

Kako saznajemo, po ranijoj odluci Kaje Jovanović, prodat je još jedan lokal u vlasništvu Centra za socijalni rad bez saglasnosti države, pa se očekuje nova tužba, jer je kupac dao novac za lokal u koji ne može da se useli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *