utorak, 21. maja 2024.

Policija zaplenila osam kilograma opojnih droga

Objavljeno: 29. septembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska policija zaplenila je od početka godine osam kilograma opojnih droga, a sa valjevskih ulica su sklonjeni svi „veći“ dileri. To su podaci koje je na konferenciji za novinare saopštio načelnik Policijske uprave u Valjevu Saša Marković. On je rekao da su od početka godine imali čak 43 zaplene droge na području Kolubarskog okruga.

„ U suzbijanju trgovine narkoticima postižemo nadprosečne rezultate. Sve poznate dilere smo sklonili sa ulica. Međutim, uvek se pojavljuju novi. Oni stari izlaze iz zatvora, ali mi ih sklanjamo sa ulice. Danas je najveći rizik u Valjevu prodavati drogu. Samo u prvih osam meseci ove godine imali smo 43 zaplene opojnih droga, protiv 44 lica su podnete krivične prijave, njih 19 je uhapšeno  i zadržano, a otkrili smo i dve  laboratorije za proizvodnju opojnih droga“, rekao je Marković.

Kako je saopšteno, samo u ovoj godini od 19 uhapšenih njih sedam je napravilo sporazum i bez suđenja prihvatilo kazne od ukupno 32 godine zatvora. Valjevska policija je od početka godine imala nekoliko većih akcija na području Okruga, u kojima su zaplenjene značajne količine opojnih droga.

Načelnik policije Saša Marković je rekao da je Valjevo danas bezbedan grad, a građani Kolubarskog okruga u poslednjih 10 godina su najmanje ugroženi od svih vidova kriminala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *