nedelja, 26. maja 2024.

Toplana spremna za novu grejnu sezonu

Objavljeno: 29. septembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradska toplana u Valjevu spremna je za početak nove grejne sezone. Pred početak zvanične grejne sezone, koja startuje 15. oktobra, naručene su potrebne količine mazuta za grejanje do polovine decembra. „Od idućeg ponedeljka svakog dana u Toplanu će stizati po 100 tona mazuta, a očekujemo da do početka grejne sezone naš rezervoar bude pun, a to znači da imamo obezbeđene energente za grejanje do polovine decembra. Nakon toga nabavljaćemo nove potrebne količine mazuta“, rekao je za portal Patak online direktor Gradske toplane Zoran Stepanović.

U novoj grejnoj sezoni na daljinski sistem grejanja biće priključeni novi potrošači do kojih je izgrađena vrelovodna mreža, a u JKP „Toplana“ očekuju da će ove godine grejati dodatnih 30.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora. „Toplana je do sada grejala 318.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora. Od ove grejne sezone imaćemo još 30.000 kvadrata koje će grejati toplana, a iduće sedmice biće poznato da li će se na daljinski sistem grejanja priključiti i valjevska bolnica, koja ima oko 29.000 kvadrata“, rekao je Stepanović.

U Gradskoj toplani kažu da su sve pripreme za predstojeću grejnu sezonu završene, problema nema, a tople probe će početi iduće sedmice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *