utorak, 28. maja 2024.

Pomoć Američke privredne komore ISP

Objavljeno: 4. juna 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Istraživačku stanicu Petnica je danas posetio ministar prosvete i nauke Srđan Verbić, kao i ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi. Danas je ozvaničen početak saradnje i podrške Američke privredne komore u Srbiji Istraživačkoj stanici Petnica. Ambasador SAD je rekao da je prvi put u Petnici, ali da se nada da će biti prilike za još susreta sa talentovanima u ovoj jedinstvenoj naučnoj ustanovi na Balkanu. „Mladi, obrazovani i stručni ljudi su najbolji ambasadori svake zemlje i zato treba stvoriti najbolje uslove za učenje i razvoj, jer će oni voditi Srbiju ka boljoj budućnosti“, rekao je ameički ambasador. Bivši “petničar” i aktuelni ministar prosvete Srđan Verbić poručio da je Istraživačka stanica veoma važna karika u obrazovanju darovitih đaka i studenata. On je napomenuo da je neophodna saradnja države i privrede kako bi se podstakla dalja ulaganja u razvoj mladih talenata.

Maja Piščević , izvršna direktorka Američke privredne komore u Srbiji, koja je organizovala skup u Petnici je rekla da se nada da će preko 180 kompanija koje okupljaju prepoznati značaj Istraživačke stanice i da će pomoći u njenom daljem radu. Ona je dodala da će glavni zadatak biti da predstavnike tih kompanija upoznaju sa značajem Petnice.

“ Da Istraživačke stanice Petnice nema, trebalo bi je izmisliti. Međutim, na sreću, Petnica već 32 godine postoji. Ona je sada lepa, zrela ‘žena’ kojoj sada treba podrška i nadam se da ćemo to biti mi, s obzirom na to da okupljamo preko 180 najuspešnijih kompanija, da možemo, prepoznajući značaj ove ustanove i talenta koji se ovde neguje, da pomognemo da Istraživačka stanica funkcioniše u punom intenzitetu. S druge strane, cilj nam je da pomognemo onima koji prolaze kroz petničke programe da pronađu posao u nekim od ovih velikih kompanija”,  rekla je Maja Piščević.

Američki ambasador Majkl Kirbi je u Istraživačkoj stanici otvorio regionalni skup studenata iz Srbije i Hrvatske pod nazivom “Stvaranje savremenih lidera”. Na ovom skupu učestvuje po 15 studenata iz Hrvatske i Srbije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *