subota, 20. aprila 2024.

Ponavljanje izbora na 11 biračkih mesta

Objavljeno: 16. aprila 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Patak online
Foto: Patak online

VALJEVO- Na 11 biračkih mesta na području Valjeva danas se ponavlja glasanje na predsedničkim i parlamentarnim izborima zbog nepravilnosti koje su utvrđene tokom izbornom procesa. Izbori se ponavljaju u tri velike gradske mesne zajednice, kao i u pojedinim valjevskim selima.

U samom Valjevu izbori će biti ponovljeni na četiri biračka mesta. Na biračkim mestima Gradac-mala sala (2) i OŠ “Vladika Nikolaj” (4) biće ponovljeni samo predsednički izbori. Na biračkom mestu 28 u OŠ “Andra Savčić” biti ponovljeni predsednički i parlamentarni izbori, a na biračkom mestu 27 u OŠ “Nada Purić” ponavljaju se samo parlamentarni izbori.

Parlamentarni izbori biće ponovljeni i u sedam valjevskim sela. Izbori se ponavljaju na biračkim mestima Gornji Taor (53), Mrčić (63), Paune (64), Dublje (73), Donja Grabovica (78), Brankovuina (82) i Gornja Bukovica (95).

Na ovih 11 biračkih mesta pravo glasa ima 9.214 birača.

Izbori u OŠ “Andra Savčić” i u Paunama su poništeni jer je u glasačkoj kutij pronađen veći broj glasačkih listića od broja birača, a u Brankovini nije bilo kontrolnog listića.

Na ostalim biračkim mestima izbori se ponavljaju jer članovi biračkog tela nisu potpisali zapisnik o radu biračkog odbora za parlamentarne izbore.

U Srbiji se danas ponavlja glasanje na predsedničkim i parlamentarnim izborima na ukupno 89 biračkih mesta kao i na četiri biračka mesta za beogradsku Skupštinu.

Izbori će, prema odluci Republičke izborne komisije biti ponovljeni na 54 biračka mesta za izbor narodnih poslanika, a na 35 biračkih mesta za izbor predsednika Srbije.

IZBORI 2022.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *