nedelja, 3. marta 2024.

Poništena privatizacija Radio „Pruge“

Objavljeno: 7. marta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

LAJKOVAC- Privatizacija lajkovačke „Radio Pruge“ je poništena, potvrdio je za „Patak“ predsednik Opštine Lajkovac Živorad Bojičić. On kaže da su dobili zvaničnu potvrdu da je Agencija za privatizaciju poništila kupoprodajni ugovor sa novim vlasnikom ove radio stanice zbog nepoštovanja ugovorenih obaveza. Poništenje privatizacije, po rečima Bojičića, tražila je Opština Lajkovac, kao u zaposleni u toj medijskoj kući. „ Novi vlasnik, kao ni ljudi koji sa njim potpisali predugovor o preuzimanju ’Pruge’, nisu ispoštovali obaveze iz kupoprodajnog ugovora. Nisu dostavljene bankarske garancije, nije zadržan određeni broj radnika, niti su isplaćivane obaveze prema zaposlenima“, rekao je Bojičić.

On kaže da postoje indicije da su novi vlasnici prodali deo opreme koja je u vlasništvu Opštine Lajkovac, bez saglasnosti lokalne samouprave, zbog čega su podneli krivičnu prijavu protiv njih, a reagovao je i javni pravobranilac. „Veći deo opreme koji radio koristi nije bio predmet privatizacije i u vlasništvu je lajkovačke opštine“, kaže Bojičić.

Kako je prošle sedmice objavio UNS, novinari „Pruge“, pored neispunjenih uslova novog vlasnika, rekli su UNS-u da je i programska šema ovog radija posle privatizacije promenjena tako da se „od 14 časova do 2 ujutru na radiju emituju SMS kvizovi koji ne idu preko njihovih računa“. Radio „Pruga“ je u oktobru prošle godine prodata je za 1.200 evra Mirjani Krstić iz Obrenovca, ali se umesto nje u ulozi vlasnika pojavljuje Nebojša Krstić, njen muž. Iako je Mirjana Krstić još zvanična vlasnica, u radiju su se pojavljivali i Zoran Majdak i Goran Pejković koji su se predstavljali kao novi vlasnici Radio „Pruge“, objavio je UNS.

Zoran Majdak se u ovdašnjoj javnosti pominje i predstavlja kao vlasnik „Radio Valjeva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *