ponedeljak, 24. juna 2024.

Ponovo odloženi radovi na uređenju rečnog korita Kolubare

Objavljeno: 16. maja 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Radovi na daljoj regulaciji rečnog korita Kolubare, oštećenog u poplavama 2014. godine, su ponovo odloženi, uprkos najavi direktora Kancelarije za javna ulaganja Marka Blagojevića da će početi u decembru prošle godine. Radovi na izgradnji rečnog korita Kolubare od mosta na Jadru do mosta na Obilaznici su najpre najavljeni za decembar prošle godine, potom za ove proleće, međutim, po poslednjim informacijama, taj posao će početi tek iduće godine.

Do kašnjenja je došlo jer još uvek nije pripremljena sva neohodna dokumentacija, a nakon toga sledi raspisivanje tendera i izbor izvođača radova. Sredstva od 2,8 miliona evra za obnovu preko dva kilometra postojeće i izradu oko kilometar i po nove regulacije korita, pored „Austroterma i naselja „Kolubara 1” i pokraj stadiona na Pećini do mesta nastanka ove reke, kao i preko kilometar i po gornjih tokova Obnice i Jablanice, je obezbedila je Evropska unija.

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže da je lokalna saamoprava još pre više od godinu dana završila svoj deo posla donošenjem potrebnih skupštinskih odluka, rešavanjem imovinskih odnosa, a sada je sve u rukama austrijske agencije ADA, kojoj je Evropska unija poverila posao upravljanja ovim projektom.

“ Prema informacijama koje smo dobili iz agencije ADA, oglas za izvođača radova biće raspisan krajem maja ili početkom juna, da bi do septembra izabrali izvođača. Nakon toga se može očekivati da pripremni radovi počnu krajem ove godine. Glavni radovi, po njihovim najavama, počeće tokom 2017. godine, a konačan zavšetak celog projekta obnove očekuje se 2018. godine”, rekao je Kovač.

Jedan komentar na “Ponovo odloženi radovi na uređenju rečnog korita Kolubare

  1. Pozdrav, cena kompletne izgradnje – km autoputa(sa četiri trake) je od 600,000 do 1 milion evra, prosečno 800,000 eur – km – a onda su ovo preskupi radovi na regulaciji korita reke gde će se većinom raditi osnovni zemljani radovi i možda samo neka žičana potpora! Te paritetne vrednosti radova verovatno znaju mnogi menadžeri u beogradskim službama i zato moguće neodobravaju sredstva!?

    0

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *