utorak, 25. juna 2024.

„Krušik“ dobio najsavremeniju mašinu u regionu

Objavljeno: 16. maja 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  U valjevski „Krušik“ stigla je najsavremenija mašina, koja je montirana u novootvorenoj jedinstvenoj fabrici raketnih motora u regionu. Radi se CNC mašini, koja služi za izradu komora raketnog motora. U novoj fabici za hladno i rotaciono istiskivanje u „Krušiku“ proizvode se komore raketnih motora za S5, S8, Munja 128 mm, Plamen grad, Oganj i Orkan. U novom pogonu posao je dobilo 70 ljudi, a valjevski „Krušik“ je u izgradnju nove fabrike, iz sopstvenih sredstava, uložio 9,4 miliona evra. Generalni direktor „Krušika“ Mladen Petković kaže da su se izgradnjom ovog pogona  stvorili uslovi da se proizvodnja uz raketnog programa ’Krušika’ obnovi, modernizuje, kao i da se osvoje potpuno novi proizvodi u ovoj oblasti.

Do oktobra ove godine biće završena izgradnja još jednog pogona u krugu vojne fabrike „Krušik“. Proteklog vikenda je počela izgradnju nove kapislane, vredne 10 miliona evra, a u kojoj će posao dobiti 120 radnika. Površina novog objekta biće 1.200 kvadrata i tu će se proizvoditi kapisle za streljačku municiju. Predvidjeni kapacitet proizvodnje je 400 miliona komada godišnje.

2 komentara na “„Krušik“ dobio najsavremeniju mašinu u regionu

    1. Lule roletnar preko Divaca dobija sve dobre poslove da kreči domove za stara lica, Lulu roletnaru ne trebaju mašine samo PARE PARE a od organa gonjenja ima prijatelja da ga štiti. Nije mu ovo prvo preduzeće koje je oterao u stečaj.

      2

      0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *