četvrtak, 25. jula 2024.

Ponovo odloženo otvaranje nove škole u Brđanima

Objavljeno: 8. novembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iako je najavljeno da će nova zgrada OŠ „Milovan Glišić“ u Brđanima prve đake primiti u novembru, po svemu sudeći, ponovo će biti odloženo otvaranje nove škole, jer celokupan posao oko pribavljanja potrebne dokumentacije još uvek nije završen. Izgradnja ove škole traje skoro tri decenije i do sada je više puta najavljeno i odlagano njeno otvaranje.

Krajem avgusta zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić je rekao da je 8. novembar konačni rok i da će se đaci u novu školu preseliti posle jesenjeg mini-raspusta. Međutim, đaci će na nove školske klupe u Brđanima morati da sačekaju još neko vreme. Na novinarsko pitanje kada će biti otvorena novoizgrađena VI škole, prvi čovek Valjeva Slobodan Gvozdenović je odgovorio da se narednih dana očekuje raspisivanje potrebnih tendera koji se odnose na protivpožarnu zaštitu i „za sve ono što je potrebno da škola bude u funkciji“. „Očekujem da sve to bude gotovo do kraja godine“, rekao je Gvozdenović.

Na naše pitanje da li to znači da se đaci neće preseliti u novu školu posle jesenjeg raspusta, kako je najavljeno, Gvozdenović je odgovorio: Ne znam, videćemo, možda i bude 8. novembra.

Ranije je saopšteno da je nabaljena kompletna oprema, kao i nameštaj za školu, a novac za to su obezbedili Ministarstvo prosvete i lokalna samouprava.

Izgradnja VI škole u Brđanima počela je pre 17 godina. Do sada je u izgradnju školskog objekta uloženo oko 300 miliona dinara, a konačna cifra biće poznata tek po okončanju svih radova. U prostoru stare VI škole planirano je otvaranje Međuregionalnog informacionog centara, a uređenje tog prostora počeće čim se škola preseli na novu adresu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *