četvrtak, 13. juna 2024.

Ponovo pomeren rok za završetak Karađorđeve ulice

Objavljeno: 8. jula 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Radovi na rekonstrukciji Karađorđeve ulice, od zgrade Višeg suda do raskrsnice sa Dušanovom ulicom, neće biti završeni do petka, kako je ranije najavljeno iz Gradske direkcije. Direktor Dragan Jeremić kaže da bi svi radovi trebalo do budu okončani najkasnije do ponedeljka, a Karađorđeva bi, nakon tehničkog prijema, trebalo da bude puštena u saobraćaj u drugoj polovini iduće sedmice. Radovi na rekonstrukciji oko 300 metara Karađorđeve ulice, po ugovoru sa građevinskim preduzećem „Kompresor ing“, trebalo je da budu završeni za 60 kalendarskih dana, odnosno do 4. jula. Do sada je postavljen prvi sloj asfalta u gornje delu ulice, dok sada preostaje postavljanje prvog sloja asfalta u donjem delu Karađorđeve, a nakon toga i postavljanje završnog sloja asfalta. Jeremić objašnjava da je najvažnije da se ti radovi izvedu kvalitetno, a na građane apeluju da budu strpljivi još nekoliko dana.

Izvođaču radova je produžen rok od sedam dana, a Jeremić kaže da su dobili obećanje od preduzeća „Kompresor ing“ da će sve radove završiti do ponedeljka.

Jeremić kaže da radovi neće biti završeni u roku jer je, kako kaže, „važnije je da radovi budu kvalitetno odrađeni i posle roka, nego da se posao loše završi pre roka“. Da je rok „probijen“ Jeremić je priznao tek na insistiranje novinara, koje je prvo ubeđivao da je rok za završetak radova 60 radnih dana, da bi kasnije potvrdio da u ugovoru koji su potpisali sa „Kompresorom ing“ stoji da su dužni da ulicu završe za 60 kalendarskih dana, odnosno, najkasnije do 4. jula.

Rekonstrukcija nepunih 300 metara Karađorđeve ulice košta 30 miliona dinara.

3 komentara na “Ponovo pomeren rok za završetak Karađorđeve ulice

 1. Ne fali nista ako se pomeri 7 dana,gde je 60 dana tu je jos par dana,strpite se,da bude lepa ulica.

  0

  0
 2. Pa za koliko bi izvršili rekonstrukciju ulica centra grada, za deset godina.

  Bruka, ono bi 10 ljudi bez mehanizacije uradili za 60 dana.

  0

  0
 3. za neizvrsavanje ugovorne obavaze predvidjeni su kazneni penali osim ako je tender sproveden tako kako jeste onda je ocekivati da sve to plate gradjani a naplate uspesni organizatori. nista novo

  0

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *