subota, 20. aprila 2024.

Hrabri Kosta dobio auto od donatora

Objavljeno: 8. jula 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Mali junak Kosta Đorđić, koji je za 16 godina života imao čak 17 operacija i od rođenja nije stao na svoje noge, od dobrih ljudi dobio je na poklon auto, čime je rešen veliki problem! Njegovi roditelji više neće morati da ga na časove u Valjevsku gimnaziju dovoze u „jugu“ starom skoro tri decenije i da svaki put rasklapaju kolica da bi ih smestili u mali gepek. Nakon što se u medijima pojavila priča o malom Kosti, Đorđićima je automobil „opel zafira“ kupila humanitarna organizacija “Mali svet” iz Dubaija, na čijem čelu je čovek iz Srbije. Majka Malog Koste Milena Đorđić ne krije radost zbog toga šo su rešili jedan veliki problem, jer je auto za Kostu sve, bez automobila nema ni odlaska u školu, odlaska kod lekara, ni odlaska na rođendane kod njegovih drugara.

“ Oni su se sami javili i ponudili se da pomognu. Hvala im što su prepoznali to da za Kostu auto ne predstavlja samo prevozno sredstvo već “život”, jer bez auta on je odsečen od sveta. Kosta je oduševljen i kada je video novi automobil rekao je da je u odnosu na ‘juga’ kao autobus”, kaže Kostina majka.

Automobil proizveden 2004. godine je koštao 3.600 evra.

Hrabri Kosta je učenik drugog razreda dvojezičnog odeljenja Valjevske gimnazije. U toj školi još uvek nije postavljena rampa za invalide, a Kostini roditelji nadaju se da će do jeseni taj problem biti rešen.

Akciju za pomoć Kosti inicirala je Đurđica Topić, koja se javila redakciji Radio Patka, nakon humanitarne akcije koju smo organizovali za kupovinu testa opterećenja srca za valjevsku bolnicu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *