nedelja, 26. maja 2024.

Ponovo veliko interesovanje za preventivne preglede

Objavljeno: 11. decembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Dom zdravlja Valjevo
Foto: Dom zdravlja Valjevo

VALJEVO- I ove nedelje u Domu zdravlja Valjevo, kao i širom Srbije, obavljani su besplatni preventivni pregledi: ultrazvučni pregled dojke za žene i PSA test za otkrivanje tumora prostate u ranoj fazi kod muškaraca. Ponovo je interesovanje građana za ovu vrstu pregleda bilo veliko, saopšteno je iz valjevskog Doma zdravlja.

U Domu zdravlja Valjevo od 8 do 16 časova ultrazvučni pregled dojke urađen je za 92 žene. Sa današnjim i ranije zakazanim urađene su 44 mamografije u Opštoj bolnici kao dalja dijagnostika. U laboratoriji Doma zdravlja uzorak krvi za PSA analizu dalo je 80 muškaraca, sa uputom specijalista opšte medicine koji su radili na pregledima.

Foto: Dom zdravlja Valjevo

Pregledi su važili za žene starije od 40 godina i muškarce starije od 49 godina. I ovog vikenda organizovani su pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i RFZO. Da sve protiče kako treba uverili su se v.d. direktora Zdravstvenog centra Valjevo dr Vladimir Pantelić, pomoćnik direktora za primarnu zdravstvenu zaštitu dr Jasmina Jevtić i direktor valjevske filijale RFZO Milan Vilotić, navedeno je u saopštenju za javnost Doma zdravlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *