ponedeljak, 24. juna 2024.

Poplavljena glavna ulica u Vrujcima, odron zarobio „ladu nivu“

Objavljeno: 25. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – U šest mioničkih sela proglašena je vanredna situacija zbog poplave izazvane sinoćnim obilnim padavinama, u Banji Vrujci poplavljena je glavna ulica, a jedan odron umalo je zarobio automobil u kojem su bili jedan beogra]anin i njegov maloletni unuk.

Opštinski štab u Mionici vanrednu situaciju je proglasio u Gornjem Lajkovcu, Planinici, Gunjici, Berkovcu, Popadiću i Donjem Mušiću, a komisija formirana od komunalnih i saobraćajnih inspektora Opštinske uprave Mionica je na terenu kako bi evidentirala štetu na putnoj infrastrukturi i poplavljenim objektima.

Najveće posledice, kako kažu u Opštini Mionica, pretrpeo je turistički centar Banja Vrujci, jer je došlo i do izlivanja potoka Glumač na glavnu ulicu u banji, a voda je prodrla i u pojedine stambene i poslovne objekte.

Velika količina padavina je izazvala i pojavu odrona, zbog kojih je deonica puta Milovanovića brdo – Brežđe – Kozomor zatvorena za saobraćaj, a upravo na toj deonici sinoć je ostala zarobljena „lada niva“ u kojoj su se nalazili Tomislav Ivanović (79) i njegov 11-godišnji unuk koji su se na kolovozu zatekli u trenutku kada je počelo osipanje brda. Srećom, Ivanović je na vreme uočio početak odrona i sa unukom napustio automobil i udaljio se na bezbedno, tako da su ostali nepovređeni, ali je njegovo vozilo praktično ostalo zarobljeno stenama koje su se survale na taj deo lokalnog puta.

U Opštini Mionica kažu da je na saniranju posledica poplava i odrona angažovana sva oprema i mehanizacija tamošnjih komunalnih preduzeća. P. V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *