petak, 21. juna 2024.

Popodne nove padavine

Objavljeno: 28. aprila 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Još uvek nije poznato kolika je šteta na području Valjeva od prošlonedeljnih poplava, kada je više kuća u nekoliko gradskih naselja bilo pod vodom. Šteta je zabeležena i na putnoj infrastrukturi, a očekuje se pojava još šest klizišta, za čiju sanaciju će biti potrebno oko 50 miliona dinara. Gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić ni tokom poplava nije se obraćao javnosti, niti je odgovarao na telefonske pozive, dok je njegov zamenik Žarko Kovač u izjavi za Patak rekao da bi tokom dana trebalo da budu poznati preliminarni podaci o štetama nastalim kada se velika količina padavina sručila na Valjevo. Načelnik Sektora za vanredne situacije Milan Mihajlović kaže da nadležne službe moraju da buu u pripravnosti jer se nove padavine očekuju u poslepodnevnim satima.

“ Od ovog popodneva i u naredna dva dana očekuju se nove pljuskovite kiše. Čiste se korita reka, otklanjanju nanosi, kako mi se omogućio prihvat velikih voda. Čisti se kišna kanalizacija, kao i kanali, a građani su u obavezi da očiste kanalske mreže i uklanje prepreke za nesmetano oticanje vode oko njihovih objekata i parcela“, rekao je Mihajlović. Krajem prošle sedmice samo u jednom danu palo je 67 litara kiše po kvadrtnom metru.

Obdaništa “Zvončić” i “Kolibri”, koja su poplavljena, neće ni danas raditi. Deca iz tih vrtića, kao i u petak, biće premeštena u druge objekte PU “Milica Nožica”. Direktor Zlatomir Marković kaže da će posle dezinfekcije ovih objekata vrtići za mališane biti otvoreni ponovo sutra. Ostali valjevski vrtići rade uobičajeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *