subota, 20. aprila 2024.

Šteta od poplava skoro 80 miliona dinara

Objavljeno: 29. aprila 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Prošlonedeljna poplava u Valjevu napravila je štetu od 75,2  miliona dinara na infrastrukturnim objektima, dok se šteta u domaćinstvima procenjuje na oko 2,4 miliona dinara. Voda je najveću štetu, od oko 45,5 miliona dinara, napravila na putevima i ulicama u kojima je odnela asfalt, kao i na makadmskim i atarskim putevima, koje je bujica odnela. Ta šteta je procenjena na 15 miliona dinara. Šteta na vodotokovima, ne računajući deo korita reke Kolubare, koje je oštećeno zbog neodgovornosti preduzeća „Jedinstvo“, je oko pet miliona dinara.

Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da je u Valjevo oštećeno osam gradskih ulica, dok su makadamski putevi oštećeni u 15 mesnih zajednica. Zbog pojave više klizišta i odrona pričinjena je šteta od oko 9, 7 miliona dinara, a najteža situacija je na putu Poćuta-Bebića Luka, gde je zbog odrona otežan saobraćaj. Za sanaciju tog putnog pravca potrebno je oko dva miliona dinara. “ Sanacija oštećenih puteva i klizišta počeće čim prestanu padavine”, poručio je direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić.

Štetu od poplava do sada je Gradskoj upravi prijavilo 57 građana. Procenjuje se da je šteta na stambenim objektima, garažama i podrumskim prostorijama 2,3 miliona dinara, međutim ta cifra nije konačna.  Načelnica Gradske uprave Dragana Đenić kaže da su formirane dve gradske komisije za procenu štete nastale zbog poplava i dodaje da svi zahtevi građana još uvek nisu obrađeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *