četvrtak, 18. jula 2024.

Popust za grejanje zbog odlaganja početka grejne sezone

Objavljeno: 4. novembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Gradska toplana, foto: Patak online
Gradska toplana, foto: Patak online

VALJEVO- Svi potrošači na daljinskom sistemu, koji grejanje plaćaju po kvadratnom metru, imaju pravu na umanjenje račune za oktobar zbog odlaganja početka grejne sezone.

„Obaveštavaju se korisnicu usluga JKP ’Toplana Valjevo’ koji svoje račune za utrošenu toplotnu energiju plaćaju po m2 grejne površine, odnosno paušalno, da će im zbog odlaganja početka grejne sezone za mesec oktobar biti fakturisan samo fiksni deo cene grejanja, a sve na osnovu zaključka Skupštine grada Valjeva“, objavljeno je na sajtu Toplane.

Odbornici lokalnog parlamenta su na poslednjoj sednici usvojili su zaključak o umanjenju oktobarskih računa za korisnike koji grejanje plaćaju po kvadratnom metru.

Kako je obrazloženo, odlučeno je da se za oktobar 2022. godine, u kojem nije bila isporučena toplotna energija, svim krajnjim kupcima kojima se cena toplotne energije obračunava paušalno po metru kvadratnom umanji i fakturiše samo fiksni deo cene i to:  za stambeni i poslovni prostor ukupan iznos će biti 30,42 dinara po metru kvadratnom, a za poslovni prostor  34, 92 dinara, dok korisnicima koji plaćaju račune po potrošnji, neće stići obračun za plaćanje potrošnje toplotne energije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *