nedelja, 3. marta 2024.

Porast cene nekretnina na Divčibarama

Objavljeno: 1. jula 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Minimalna cena kvadrata novogradnje na Divčibarama trenutno je 1.000 evra i biće još viša, a uzrok i veće potražnje i viših cena nekretnina na vodećoj turističkoj destinaciji valjevskog kraja je budući sportsko-turistički kompleks koji gradi Miloš Teodosić.

Kako pričaju poznavaoci tržišta nekretnina na Divčibarama, na Divčibarama se zida nekoliko novih zgrada koje će imati na desetine apartmana, a gradnja i kupovina apartmana unapred, ubrzana je od kako je kapiten košarkaške reprezentacije Srbije pazario oko 2,2 hektara nekadašnjeg auto-kampa “Breza” za 208.500 evra, gde se gradi moderni sportsko-turistički kompleks koji bi, po trenutnim informacijama, trebao da bude u upotrebi od sledeće godine.

Po njihovim rečima, veliki broj apartmana u novogradnji je već unapred prodat, a cena kvadrata u novoizgrađenim objektima će sigurno još rasti kada Teodosićev kompleks počne da radi.

U agencijama za promet nekretnina potvrđuju da su cene na Divčibarama skočile, kao i da promet trenutno obavljaju najviše Beograđani i Vojvođani, koji su i najmasovniji posetioci Divčibara.

„Pored toga, u ponudi su ranije izgrađene kuće i vikendice, čije su cene takođe više nego pre nekoliko godina, pa se kvadrat kreće od 360 do 500 evra, zavisno od lokacije i godine gradnje. Cena kvadrata takvih kuća u Valjevu ne može da pređe 300 evra, tako da i to svedoči o trenutnoj atraktivnosti Divčibara“, kažu u agencijama za trgovinu nekretninama.

Što se cene placeva tiče, one se kreću od 1.000 do 2.000 evra za ar u zavisnosti od lokacije i komunalne opremljenosti, ali njihov promet nije toliko „pojačan“ kao novoizgrađenih apartmana.

3 komentara na “Porast cene nekretnina na Divčibarama

  1. Koji ste vi likovi. Na Zlatiboru padaju cene nekretnina a na Divčibarama rastu. Seoske škole nemaju dece u prvom razredu gradske jedva za jedno do dva odeljenja učenika, a vama se pričinjava da vam nešto dobro ide. Umišljaj je gori od bolesti. Jesen će vas sve otrezniti ….

    5

    3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *