utorak, 21. maja 2024.

Usvojen završni račun gradskog budžeta

Objavljeno: 1. jula 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Na poslednjoj sednici Skupštine grada odbornici su usvojili završni račun budžeta grada Valjeva za 2018. godinu.

Izveštaj o završnom računu budžeta grada Valjeva za prošlu godinu izložio je rukovodilac Odeljenja za finansije Željko Tabašević, koji je konstatovao da je

Budžet u 2018. godini je iznosio 2,8 milijarde dinara, pri čemu je 39 miliona namenskih sredstava preneto u 2019. godinu. Obrazlažući izveštaj o završnom računu, Željko Tabašević, rukovodilac Odeljenja za finansije Gradske uprave, osvrnuo se i na izveštaj državnog revizora o završnom računu, istakavši da je revizor dao pozitivno mišljenje sa rezervom, a da su utvrđene i određene nepravilnosti.

“Mi ćemo u zakonskom roku od 90 dana te nepravilnosti i otkloniti“, istakao je Tabašević i dodao  da je po sadašnjem stanju za prvih šest meseci budžet Grada prihodovao 1,4 milijarde dinara pa je realno i očekivati za kraj ove godine da budžet dostigne iznos od 2,8 milijardi.

Odbornici su na sednici usvojili i predlog odborničke grupe SPS za podizanje spomenika heroju Stojadinu Mirkoviću iz Donjih Leskovica.

Nove nazive dobile su ulice u nekoliko sela i prigradskih naselja, a usvojen je i predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o socijalnoj zaštiti u gradu Valjevu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *