utorak, 25. juna 2024.

Poreznici se preselili u prizemlje gradske kuće

Objavljeno: 8. juna 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Poresko odeljenje zaduženo za naplatu osnovnih prihoda preseljeno je sa desetog sprata u prizemlje gradske kuće i sada su u prostorijama u prolazu koji vodi ka matičarima. Zbog preseljenja poreznici nisu radili sa strankama određeno vreme, a pošto nikakvog obaveštanja o tome nije bilo, građani su, bez potrebe, „lutali“ po gradskoj kući i odlazili do desetog sprata, ali su se vraćali bez završenog posla. S druge strane, načelnica Poreskog odeljenja Slavica Pavlović tvrdi da je to odeljenje radilo prethodnih dana, bez obzira na preseljenje.

Načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić kaže da je odluka o preseljenju Poreskog odeljenja doneta da bi poreznici bili dostupniji građanima, ali i zbog činjenice da je Grad plaćao zakup prostorija u kojima su do sada bili poreznici, jer je taj prostor u vlasništvu Regionalne privredne komore Valjevo.

„ Odeljenje za naplatu osnovnih prihoda sada se nalazi u prizemlju zgrade, u hodniku desno u odnosu na službeni ulaz, tako da građani više neće morati da idu na deseti sprat da bi završili poslove koje imaju. Sada će im biti poreznici dostupniji, jer mnogi građani koji dolazi u ovo odeljenje do sada su imali problema sa opterećenošću lifta, dok oni građani koji imaju invaliditet nisu mogli da dođu do ovog odeljenja. Pošto prostor na desetom spratu nije u vlasništvu Grada, na ovaj način pravimo i veliku uštedu, jer više nećemo plaćati zakup prostora“, rekao je novinarima Vujić Subotić.

Kako nam je potvrđeno, celo Poresko odeljenje preseljeno je u prostorije koje se nalaze u prolazu koji vodi ka matičnoj službi, dok je jedino načelnica Odeljenja smeštena na prvi sprat i to u kancelariju gde je do skoro bila PR službe Grada Valjeva.

Sa desetog sprata iselilo se i javno pravobranilaštvo, koje se sada nalazi u Pantićevoj ulici, u zgradi u kojoj je nekada bila Direkcija za zemljotres, a u kojoj su sada smešteni komunalni policajci.

projekat

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *