nedelja, 26. maja 2024.

Uhapšeni zbog primanja i davanja mita

Objavljeno: 8. juna 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa beogradskim Višim javnim tužilaštvom, u  Beogradu i Valjevu uhapsili su tri osobe osumnjičene da su izvršile krivična dela primanje i davanje mita. Uhapšeni su zaposleni u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture I.G. (1977), odgovorno lice PD „Donna trade“ doo“ M.Š. (1947) i odgovorno lice preduzeća „YugotransLKW“ Valjevo Z.V. (1975).

„Postoje osnovi sumnje da je zaposlena, kao rukovodilac u Odseku za prevoz tereta u drumskom saobraćaju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u okviru svojih službenih ovlašćenja u više navrata izvršavala službene radnje koje nije smela da izvrši kao i službene radnje koje je morala izvršiti prilikom  dodeljivanja stranih dozvola za međunarodni javni prevoz stvari privrednim društvima sa teritorije Srbije. Kako se sumnja I.G. je za to primila oko 95.000 dinara, čime je izvršila krivična dela primanja mita“, navodi se u policijskom saopštenju.

Osumnjičeni M.Š. i Z.V., kao odgovorna lica i faktički vlasnici privrednih društava, izvršili su krivična dela davanja mita, tako što su osumnjičenoj I. G. u više navrata davali pomenuti novac.

Takođe, postoje osnovi sumnje da je I. G. izvršila i krivično delo trgovina uticajem,  tako što je koristeći svoj službeni položaj i stvarni uticaj davala usmene naloge izvršiocima u Sektoru za drumski transport da privrednim društvima sa teritorije  Srbije dodele strane dozvole za međunarodni javni prevoz stvari.

Sumnja se da je I.G. za to od osumnjičenog M.Š. primila 45.000 dinara.

Jedan komentar na “Uhapšeni zbog primanja i davanja mita

  1. O čemu vi pričate, pa ovde se nagradjuju lopovi – primer Mijanovića- uzeo 700.000,00 hiljada, pokajao se i sudija ga “ pomazi“ sa 30.000,00 kazne. Da je sreće ostao bi bez rukovodećeg mesta a sudija bez sudake funkcije za ovakvu presudu.

    8

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *