utorak, 21. maja 2024.

Porodica Milinković blokirala radove na izgradnji brze saobraćajnice

Objavljeno: 21. juna 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Porodica Slobodana Milinkovića iz Valjevske Loznice uz podršku svojih komšija Loznice, Veselinovaca i Popučaka blokirala je radove na izgradnji brze saobraćajnice Iverak – Lajkovac, zbog nerešenih pravno – imovinskih odnosa, objavila je Televizija N1.

Milinković kaže da još uvek nisu dobili rešenje o eksproprijaciji 1,36 hektara koliko im se oduzima za izgradnju brze saobraćajnice pre godinu i po dana, niti su za svoje imanje dobili novac. Sada okruženi saobraćajnicama nemaju više uslova da se bave stočarstvom, što je bila osnovna delatnost ove porodice. Problem su i sve češće poplave njihovog poseda, jer je, kako tvrde, „brza saobraćajnica“ preusmerila i zaustavila dosadašnje tokove vode.

Pre godinu i po dana Milinkovići su dozvolili mašinama da uđu u njihov posed jer im je rečeno da izvođač radova ima dozvolu za radove, da postoji rešenje o eksproprijaciji i bilo im je obećano da će i oni vrlo brzo dobiti i rešenje i novac. Ukoliko ne dozvole radove, tada im je, kako kažu, zaprećeno da će morati da plate „ležarinu kamiona i ostalih građevinskih mašina“.

“Stalno su obećavali, od danas do sutra, da ćemo rešiti ovaj spor, ali od toga nije bilo ništa. Rešio sam danas ovde na svom imanju da okupim svoje drugove i prijatelje koji imaju sličan problem da vidimo šta ćemo. Tražim da mi se zemlja isplati i ova stoka otkupi po bilo kojoj ceni, samo da više ne majkava ovde. Morao sam da prodam prvoklasnih 10 grla jer više ne mogu na noge jer su stalno na betonu jer mi je pašnjak zaposednut. Ostao sam sa 32 grla sada i ne znam šta ću sa njima“, rekao je Milinković.

Slobodanova snaha, Slađana Milinković, je izjavila za N1 da ih je, u međuvremenu, kontaktirala Biljana Vuksanović iz Ministarstva za saobraćaj i infrastrukturu i da je obećala da će neko od nadležnih doći na lice mesta.

Kasnije, kako tvrdi Milinković, imali su poziv iz Gradske uprave u Valjevu, od gradonačelnika i njegovog zamenika, i ponudu da im grad Valjevo obezbedi prevoz do Beograda gde bi im bio organizovan razgovor u Ministarstvo saobraćaja, prenosi N1.

Predsednik Aleksandar Vučić na obilasku radova u Divcima u martu prošle godine, foto: Patak online

Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja godine

Obilazeći gradilište u blizini Divaca u martu prošle godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio da će radovi na izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca, koja će Valjevo povezati sa auto-putem „Miloš Veliki“, biti završeni do kraja ove godine.

Inače, pripremni radovi na izgradnji brze saobraćajnice počeli su krajem juna 2020. godine. Ukupna dužina ove deonice iznosi 18,3 kilometra, a radovi su vredni 158 miliona evra. Na trasi će se nalaziti 25 objekata, jedna petlja i 19 mostova, a brza saobraćajnica imaće po trake u oba smera i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na sat.

Izvor: N1/Patak online

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *