utorak, 28. maja 2024.

Raspisan tender za rekonstrukciju stare VI škole

Objavljeno: 21. juna 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Patak online
Foto: Patak online

VALJEVO- Grad Valjevo je raspisao javni poziv za dogradnju i rekonstrukciju OŠ Milovan Glišić sa promenom namene objekta.

Kako se ističe u dokumentaciji vrednost radova je procenjena na 197.000.000 dinara,a radi se o poslovima koji podrazumevaju prenamenu starog objekta osnovne škole Milovan Glišić u kombinovanu dečiju ustanovu, u objektu spratnost prizemlje plus prvi sprat, objavila je Ekapija.

Predviđeno je izvođenje građevinsko-zanatskih radova, zatim uklanjenje postojeće stolarije, keramike, sanitarije i drugog inventara, zidarski radovi, betonski, armirački, izolaterski poslovi, kao i drugi građevinski radovi.

Pored njih potrebno je izvesti radove na elektro i kanalizacionoj mreži, završne radove i ostalo.

Ponude se primaju do 14. jula, navodi Ekapija.

Novih 400 mesta

Valjevo već godinama ima problema sa nedovoljnim brojem mesta u valjevskim obdaništima. Rebalansom budžeta za ovu godinu je obezbeđen novac za prenamenu stare šeste škole u dva vrtića.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je ranije naveo da je za njega lično to najbitniji projekat u ovom trenutku u gradu Valjevu i rešavanje jednog ogromnog problema, jer je lista čekanja dece za upis u vrtiće duža nego prošle godine.

„Zato je važno da što pre krenemo u realizaciju i dobijemo dva nova vrtića i preko 400 mesta za boravak naših mališana“, rekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Ove godine nema mesta za oko 600 mališana

Ove godine oko 600 mališana ostaće neupisano u valjevskim vrtićima, jer za njih, od jeseni, neće biti mesta. Predškolskoj ustanovi „Milica Nožica“ je podneto 946 zahteva roditelja koji su želeli da upišu dete u neki od valjevskih vrtića, međutim, mnogi od njih će morati da pronađu neko drugo rešenje, jer nema dovoljno mesta za svu prijavljenu decu.

Prošle godine je ostalo neupisano oko 470 mališana.

Izvor: Ekapija/Patak online

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *